Mikaela Shiffrin je na SP-jih že osvojila šest zlatih, dve srebrni in tri bronaste medalje. Foto: Reuters
Mikaela Shiffrin je na SP-jih že osvojila šest zlatih, dve srebrni in tri bronaste medalje. Foto: Reuters

"Načrtujem nastope v kombinaciji, superveleslalomu ter veleslalomu in slalomu," je dejala 27-letna Shiffrin, ki je na svetovnih prvenstvih osvojila že enajst medalj. "To se sicer lahko spremeni med prvenstvom, a takšen je v tem trenutku načrt," je potrdila štirikratna svetovna prvakinja v slalomu. Po enkrat je bila najboljša še v superveleslalomu in alpski kombinaciji. V tej disciplini bo v ponedeljek branila naslov.

Mikaela Shiffrin z veseljem poslušala nasvete Rogerja Federerja

"Kar zadeva svetovna prvenstva, sem že nekako izpolnila svoje cilje glede kolajn. Glavni cilj na SP-ju je vedno smučanje na zlato, tukaj mi ni treba braniti rezultatov svetovnega pokala," je dodala. "Tukaj lahko grem na strmine pripravljena na boj, da tvegam in sem čim hitrejša. Potem pa lahko le upam, da bo to zadostovalo za kolajno. Posebnih pričakovanj pa nimam," je dejala Američanka.

Čeprav ima z velikih tekmovanj Shiffrin 14 kolajn, od tega tri z olimpijskih iger, pa so lanske v Pekingu zanjo minile katastrofalno. "Počutila sem se, kot da bi bila del šale. To je ostalo v moji glavi. Vedno bo tako in gre za veliko razočaranje," je priznala.

"V karieri imaš vzpone in padce. Tako pač je. Tudi tukaj sem pripravljena dati vse od sebe in s tekmovališč oditi brez kolajne. To se lahko zgodi, tudi odstopim lahko na vsaki preizkušnji. Ne pričakujem pa ne enega ne drugega," je še povedala najuspešnejša smučarka v zgodovini.

Za konec je dejala, da je ni strah pritiska in pričakovanj navijačev. "Vem, kakšne so moje zmožnosti, in tega se ne bojim," je sklenila smučarka, ki je s šestimi zlatimi medaljami na večni lestvici SP-jev na četrtem mestu. Pred njo so le Nemka Christl Cranz (12), Francozinja Mariell Goitschel (7) in Švedinja Anja Pärson (7).