Del slovenske odprave za svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Foto: www.alesfevzer.com
Del slovenske odprave za svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Foto: www.alesfevzer.com

Sodeč po letošnjih izidih bo imela Slovenija dva kandidata za medaljo. Druga smukačica sezone Ilka Štuhec se bo potegovala za tretji naslov svetovne prvakinje, med moškimi je v veleslalomu v krogu favoritov za medaljo olimpijski podprvak Žan Kranjec.

Sam do sebe imam velika pričakovanja, zato ne čutim nobenega dodatnega pritiska zaradi pritiskov okolice. Vem, kaj moram narediti. Vem, kaj je šlo letos dobro na tekmah in kaj lahko še popravim. V celoti gledano imam sicer dobro sezono, a nekaj se da še izboljšati in to bom poskušal izboljšati do prvenstva. Želim si, da mi na prvenstvu končno uspeta dve takšni vožnji, kot jih znam, in ne samo ena,” je povedal Kranjec.

Poleg Ilke Štuhec bodo žensko vrsto sestavljale Ana Bucik, Neja Dvornik, Tina Robnik, Nika Tomšič in Anja Oplotnik.

V moški ekipi bodo poleg Žana Kranjca še Štefan Hadalin, Martin Čater, Miha Hrobat, Tijan Marovt, Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh. Kandidati za ekipno tekmo so Anže Gartner, Žiga Oreškovič Zupan, Alen Hriberšek in Miha Oserban.

V Francijo odhajamo z visokimi cilji. V vseh disciplinah si želimo biti med najboljših deset. Ne bom pa skrival niti lastne želje po medalji. To imamo vedno. Tekmovalci so s svojimi nastopi med sezono pokazali, da so tega sposobni, je pa odvisno tudi od tega, kako bodo stvari potekale tam," je povedal vodja panoge Miha Verdnik.

47. svetovno prvenstvo bo potekalo od 6. do 19. februarja v Courchevelu in Meribelu.

Slovenija je do zdaj osvojila 23 medalj, od tega Tina Maze devet in Mateja Svet pet. Prvo kolajno je leta 1982 v veleslalomu osvojil Boris Strel.

Prenosi vseh tekem bodo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Kaj pred SP-jem v alpskem smučanju pričakujejo najboljši Slovenci?
Smučarji bodo pred SP-jem največ časa trenirali v Kranjski Gori