Anamarija Lampič ima na letošnjem SP-ju že dve (bronasti) medalji. Foto: Reuters
Anamarija Lampič ima na letošnjem SP-ju že dve (bronasti) medalji. Foto: Reuters

V ponedeljek je bil na SP-ju v nordijskem smučanju prost dan, jutri pa bo spet pestro, tekmovale bodo tekačice, medtem ko skakalke čakajo kvalifikacije na veliki skakalnici pred sredno tekmo.

Po dveh osvojenih bronastih kolajnah v sprintu, posamično in ekipno, Lampičeva ne bo med favoritinjami za visoka mesta na 10 km, čeprav je v tej sezoni zelo napredovala tudi tudi v tekmah na razdaljah.

Lampičevi po norem tednu pregorel telefon

"Nimam česa izgubiti, obe pomembni sprinterski tekmi sta uspešno za nami, čez 14 dni bo konec sezone. Od maja sem trenirala in škoda bi bilo stran vreči ves vloženi trud," je povedala Lampičeva, ki ima za seboj nepozaben teden:

"Ta teden je nor. Telefon mi bo pregorel. Norišnica." Vse obveznosti sprejema s svojo nalezljivo dobro voljo: "Takšna sem. Ves čas sem v nekem pričakovanju. Tudi ko kupim letalsko karto za dopust, ves čas odštevam. Še 20 dni do odhoda, vsak dan posebej. Sem kot majhen otrok. Vsak trening naredim z užitkom," je povedala v pogovoru za TV SLO in se na koncu – brez maske in s kolajnama okrog vratu, nasmehnila vsem gledalcem: "Hvala, ker navijate zame!"

Torkov spored v Oberstdorfu
Ob 13.15: smučarski teki, 10 km klasično (Ž)
Ob 18.00: smučarski skoki (Ž), velika skakalnica (HS-137), kvalifikacije

Lampičeva nima velikih pričakovanj na 10 km