Mariti Kramer se je v četrtek nasmihal naslov svetovne prvakinje, na koncu pa je ostala celo brez odličja. Foto: EPA
Mariti Kramer se je v četrtek nasmihal naslov svetovne prvakinje, na koncu pa je ostala celo brez odličja. Foto: EPA

Na tekmi, ki jo je dobila Ema Klinec, in s tem dobila zlato medaljo, je imela končno besedo Kramerjeva, ki pa je nato s slabšim skokom pokvarila vtis in zasedla končno 4. mesto.

V takšni situaciji ne smeš znižati naleta. To je bila vsekakor napačna odločitev. Marito so kaznovali kot najboljšo skakalko.

Martin Koch, strokovni komentator ORF-a

'Žirija danes ne more mirno spati'
Po sijajnem nastopu Eme Klinec so zaletno mesto znižali za dve stopnički, kar je izdatno vplivalo na razplet tekme. "Odločitev je težko razumeti. Na razplet tekme je danes odločala skakalna žirija. Posegla je v tekmovanje. Marita je zelo razočarana, bila je daleč najboljša. Mislim, da tisti, ki so na koncu odločali o zaletnem mestu, danes ne morejo mirno spati," je po tekmi besnel Rodlauer. Oglasil se je tudi športni direktor reprezentance Mario Stecher, ki meni, da dolg skok Eme Klinec ne bi smel biti razlog za znižanje naleta: "Ne gre mi za to, da bi razveljavili tekmo, ampak za to, da ljudje, ki prižigajo luč, in člani žirije nikoli več ne bodo stali tam zgoraj!"

Svoje je dodal tudi Martin Koch, strokovni komentator ORF-a. "V takšni situaciji ne smeš znižati naleta. To je bila vsekakor napačna odločitev. Marito so kaznovali kot najboljšo skakalko," je dejal 39-letni nekdanji skakalec iz Beljaka.

Kramerjeva ne krivi žirije
Popolnoma drugače pa razmišlja Kramerjeva, ki je za slabši rezultat krivca našla predvsem v sebi, in ne v žiriji oziroma direktorju tekmovanja Miranu Tepešu. "Skok je bil eden najslabših. Prepozna sem bila pri odrivu, slabo sem doskočila. Zaslužim si četrto mesto," je dejala 19-letnica v pogovoru za ORF. "Če bi pristala normalno, bi dobila medaljo. Vedela sem, da bom ostala brez kolajne, če ne bom doskočila v telemark. In prav to se je zgodilo," je dodala. Za slab rezultat ni želela kriviti žirije. "Nižanje naleta ne sme vplivati na skakalca. To se pač zgodi na vsaki tekmi. Kmalu bom zaspala in ta dan pozabila," je sklenila.

Ema Klinec z zlato medaljo v Oberstdorfu poskrbela za nov mejnik