Petra Majdič (desno) se po Saporu 2007 in Vancouvru 2010 veseli tretje kolajne na velikih tekmovanjih. Foto: Reuters
Petra Majdič (desno) se po Saporu 2007 in Vancouvru 2010 veseli tretje kolajne na velikih tekmovanjih. Foto: Reuters
Vesna Fabjan
Vesna Fabjan je najboljši nastop pokazala v polfinalu. Foto: MMC RTV SLO
Majdičevi prinaša srečo mlajši brat
Tek Majdičeve do brona

Tudi četrtouvrščena Vesna Fabjan je lahko zadovoljna, čeprav je težko zadrževala solze, saj ji je malo zmanjkalo, da bi se na šprintu na svetovnem prvenstvu v Oslu veselila prve kolajne na velikih tekmovanjih.
Preberite si, kaj sta obe Slovenki povedali za TV Slovenija in Val 202.
Petra Majdič: "To je to! Dobro, zmaga je zmaga, nekaj več, vendar medalja je vedno pojem zase, ni pomembno, katere barve. Sploh v prosti tehniki, kjer sem slabša kot v klasiki. Čez nekaj let bo pomembno samo to, da sem osvojila kolajno. Sezona je bila precej težka, tudi začetek dneva ni bil najboljši. Nastopile so določene težave in se nisem počutila najbolje. Potem sem se začela zbujati in verjeti, da lahko dosežem kaj več. Noro! Proga ima veliko vzponov in spustov. Če bi bila v boljši kondiciji, bi mogoče lahko bilo še malo bolje.

Dokazala sem, da se tudi z velikih tekmovanj ne vračam brez kolajn. To medaljo bi uvrstila ob bok olimpijski, saj sem jo osvojila v prosti tehniki. Po res ogromno trpljenja je bilo letos ogromno narejeno. Vsa ekipa se je trudila, vsem hvala, res so naredili veliko. Björgnova je zmagala, ker je verjetno imela tudi malo boljše smuči. Ampak tekmuje doma in ji privoščim."

Vesna Fabjan: "Četrto mesto je res nehvaležno, mogoče sem si najmanj želela prav tega. Je veliko vredno, ampak upam, da bo kanček več sreče naslednjič na moji strani. Vem, da sem sposobna priti med dobitnike kolajn, in mi je žal, da mi je malo zmanjkalo. Medalja mi je verjetno ušla na vrhu zadnjega klanca, kamor sva s Petro prišli skupaj. Če bi bila bolj agresivna, bi lahko tvegala tudi padec. Mogoče mi je tudi v finišu malo zmanjkalo moči, mogoče se je malo že poznala izčrpanost.

Kar se taktike tiče, je bil najbolj popoln polfinale, sicer pa so bili vsi teki podobni. Uspelo mi je, kar sem si začrtala. V finalu je treba odteči brez napak, na polno od štarta do cilja. Rezultat je takšen, kot je. Raje bi seveda videla, da bi se s Petro borili za 2. mesto in bili obe na stopničkah. A treba je dvigniti glavo gor in iti naprej. Pred tekmo sem računala, da bo tudi Kikkan Randall med dobitnicami kolajn, vendar je SP ponovno pokazal, da so mogoča presenečenja."

Majdičevi prinaša srečo mlajši brat
Tek Majdičeve do brona