Na novinarsko konferenco je prišla tudi legendarna tekačica Petra Majdič in največ klepetala z Robijem Kranjcem. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Na novinarsko konferenco je prišla tudi legendarna tekačica Petra Majdič in največ klepetala z Robijem Kranjcem. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Slovenski skakalci letos blestijo. V sredo je Jaka Hvala prvič zmagal na tekmi svetovnega pokala. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Val di Fiemme bo od srede gostil najboljše skakalce, tekače in kombinatorce. Slovenski navijači največ pričakujejo od skakalcev, ki jim je letos uspelo kar 11 uvrstitev na zmagovalni oder. Čeprav so skakalci ekipno izjemno močni in jih številni štejejo med kandidate za zlato medaljo, je trener Janus precej skromen in je na novinarski konferenci povedal, da je cilj na ekipni tekmi uvrstitev do 5. mesta.

Najprej na trening v Planico
"Na prvenstvo bo odpotovala najboljša peterica v svetovnem pokalu. Zavedam se, da so naša pričakovanja visoka, a željo imamo in obljubimo, da se bomo borili," je dodal glavni trener, ki bo ekipo pred odhodom v dolino Fiemme najprej v torek odpeljal še na trening v Planico, v sredo fante čaka lažji trening v Kranju, v četrtek pa se bodo odpravili proti Predazzu in na prizorišču prvenstva opravili prvi uradni trening.

Spet sladko presenečenje
Tudi fantje se nikakor ne obremenjujejo z medaljami. Vsi so predvsem veseli, da so v tako dobri formi in da gredo zdravi in brez najmanjših težav v Predazzo. Na novinarski konferenci je nordijce prišla pozdravit tudi Petra Majdič, ki je največ klepetala z Robijem Kranjcem. Smučarska zveza se je, kot je že običajno, skakalcem za velike uspehe zahvalila s torto in penino.

V sredo odprtje, v četrtek prvi boji za medalje
V četrtek so na svetovnem prvenstvu že podelili medalje tekačem v šprintu. Prva skakalna preizkušnja bo na sporedu v petek, ko se bodo za medalje merila dekleta. Prva posamična moška tekma bo v soboto, v nedeljo pa se bodo za medalje prvič merili na mešani tekmi.

Goran Janus: "Težko je držati ta ritem, a fantom uspeva. V Pokalu narodov smo že presegli lanski rezultat in to je najuspešnejša sezona, za kar so zaslužni ti štirje fantje in Matjaž (Pungertar), ki ga danes ni tukaj. V sredo, ko je Jaka zmagal, je bila težka tekma. Razmere niso bile enakovredne za vse in lahko bi zmagal tudi kdo drug."

Jaka Hvala: "Tekma, na kateri sem zmagal, je minila v spremenljivih razmerah. Oba skoka sta bila sicer dobra, toda letos sem naredil že boljše. Potrebno je bilo imeti srečo, in jaz sem jo tisti dan imel. Kljub zmagi nimam večjih apetitov, poskušal bom obdržati to raven skokov, kot jo imam zdaj."
Robi Kranjec: "Moji skoki so kar na visoki ravni. Cilj je, da tehnično pravilno skačem, potem me bo daleč neslo tudi na 90-metrski skakalnici. Ne nazadnje sem bil na olimpijskih igrah boljši na mali kot na veliki napravi."

Peter Prevc:
"Na nemški turneji sem dobil nove ideje, na kaj je treba paziti. S to miselnostjo lahko pridem visoko, bo pa treba vse te občutke držati do prvenstva in najprej dobro formo prenesti na malo skakalnico."
Jurij Tepeš: "To bo moje drugo svetovno prvenstvo, upam, da bom skakal tako, kot sem zadnji mesec, potem bom zelo vesel. Želim si tudi nastopa v mešani ekipi."