Peter Prevc je edini skakalec, ki je na obeh posamičnih tekmah osvojil medaljo. Foto: Simon Maljevac
Peter Prevc je edini skakalec, ki je na obeh posamičnih tekmah osvojil medaljo. Foto: Simon Maljevac
Katja Višnar
Tekačica Katja Višnar je presenetila s četrtim mestom v klasičnem šprintu. Foto: Simon Maljevac

Val di Fiemme 2013 mu je prinesel bron na mali skakalnici in srebro na veliki napravi. Po vrnitvi ga čakajo številne obveznosti, sam pa skuša v vsem skupaj čim bolj uživati: "Številne uvrstitve tik pod zmagovalnim odrom so me pred odhodom v Val di Fiemme le še dodatno motivirale. Na tekmah sem kljub temu nastopil umirjeno in stopničke dočakal ravno na svetovnem prvenstvu. Forma je na visokem nivoju in upam, da jo bom obdržal do konca sezone," je Prevc povedal na novinarski konferenci v Ljubljani.

Janus: To je več, kot smo upali pred SP-jem
Uspeha je bil zelo vesel tudi trener skakalne ekipe Goran Janus, ki je kar malce utrujen zaradi vse medijske pozornosti. "Celotno sezono smo pod precejšnjim pritiskom medijev, a to je pač cena odličnih rezultatov. Tokrat je Peter naredil šampionski rezultat, medtem ko so ostali fantje za slavje poskrbeli na prejšnjih tekmovanjih. Lahko rečem, da sta dve osvojeni medalji več, kot smo upali pred prvenstvom."

Prevčevega uspeha niso dopolnile skakalke, ki so se pred začetkom prvenstva otepale velikih zdravstvenih težav, za uvrstitev tik pod zmagovalnim odrom pa je s četrtim mestom v šprintu poskrbela tekačica Katja Višnar: "Izjemno sem bila vesela te uvrstitve, ki mi je takoj po prihodu v cilj pomenila toliko kot zmaga. Srčno upam, da bom obdržala ta nivo in naslednje leto v Sočijo morda še kaj dodala."

Jelenko presegel pričakovanja
Z izkupičkom so bili zadovoljni tudi v taboru kombinatorcev, ki so imeli kar nekaj težav z materialom. Trener Primož Triplat je posebej izpostavil dosežke Marjana Jelenka: "Po naših ocenah je Marjan presegel pričakovanja, medtem ko ostali niso prikazali najboljših predstav. Na nekaterih tekmah nismo imeli sreče z materialom, tako da imamo kar precej rezerv."

Svoje mnenje je podala tudi direktorica Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad: "Lahko smo izjemno veseli, da imamo tako uspešne športnike, še posebej pa bi izpostavila Petra Prevca. Čestitam celotni reprezentanci, na katero smo zelo ponosni. Nastop na svetovnem prvenstvu je zagotovilo, da bo nordijski del še naprej uspešen."

Simon Maljevac