Vetrovni pribitki (odbitki) in nenehno spreminjanje zaletnih mest je spremljanje skokov naredilo zelo zapleteno. Foto: EPA
Vetrovni pribitki (odbitki) in nenehno spreminjanje zaletnih mest je spremljanje skokov naredilo zelo zapleteno. Foto: EPA

"Tudi sam sem zelo nesrečen zaradi novih skakalnih pravil. Za gledalca je popolnoma nemogoče, da sledi tekmi," je dejal Kasper in tako potrdil pritožbe gledalcev in novinarjev. Bolj zadovoljen je bil Kasper s premierno tekmo mešanih skakalnih ekip: "Ta tekma je bila velik uspeh." Fis je zato Mednarodni olimpijski komite že pozval, naj razmisli o uvrstitvi te tekme v olimpijski program. Za igre prihodnje leto v Sočiju je zahteva prepozna, Kasper pa upa, da bo tekma sestavni del olimpijskega programa že leta 2018 v Južni Koreji.

Kasper je potegnil črto pod še eno svetovno prvenstvo nordijskih smučarjev in, kot je dejal, v dolini Fiemme kljub dolgemu premišljevanju ni našel nič slabega. Manj zgovoren je bil Kasper o programu prireditve, saj je bilo nekaj končnih odločitev časovno zelo blizu in gledalci v gneči na cesti si niso mogli ogledati obeh tekem, denimo v skokih in nordijski kombinaciji.

Kasper je ob koncu zelo pohvalil italijanske prireditelje, ki so že tretjič izvedli svetovno prvenstvo. Tokrat si je tekme ogledalo več kot 360.000 gledalcev.