Peter Prevc je obe posamični medalji na SP-jih osvojil s številko 42. Foto: Reuters
Peter Prevc je obe posamični medalji na SP-jih osvojil s številko 42. Foto: Reuters

Slavje v slovenski reprezentanci pa je za kratek čas prekinila informacija, da posebna komisija odloča o morebitni diskvalifikaciji zaradi neupoštevanja pravil. Pravila Mednarodne smučarske zveze so jasna. Tekmovalci morajo po koncu tekme, do kontrole opreme ostati oblečeni v tekmovalni dres.

Postopek sprožil Sepp Gratzer
Slavje navijačev, med katerimi so bile tudi kopice slovenskih ob skakalnici, se je že poleglo in ko so že zapuščali prizorišče, je kot strela z jasnega udarila informacija, da je glavni kontrolor Sepp Gratzer sprožil postopek in sklical posebno komisijo, ki bo odločala o morebitnih diskvalifikacijah zaradi kršenja pravil ob kontroli opreme.

V slovenskem taboru mučne minute
Sledili so mučni trenutki. Peter Prevc je prebledel, pomočnik trenerja Nejc Frank je zmedeno pogledoval naokoli in ponavljal: "Pa smo jim naročili, na kaj morajo biti še posebej pozorni tokrat." Na zadnjem tehničnem sestanku trenerjev so namreč prav obnovili pravila glede poteka kontrole opreme. Glavni trener Goran Janus je obstal v kotu televiziji namenjenega studijskega prostora v izteku. Tudi preostala dva člana strokovnega vodstva, Jan Grilc in fizioterapevt Matjaž Polak sta se nestrpno prestopala. Peter Prevc je medtem prišel do prostora, ki je namenjen za pogovore z novinarji.

Peter Prevc: Kamni se valijo
Dokončno potrditev o medalji mu je med pogovorom prenesel novinar Vala 202 Dare Rupar: "Zdaj smo dobili končno potrdilo, da je Peter Prevc dokončno drugi na tem prvenstvu. Verjetno se vam je zdajle odvalil kamen od srca?" Slovenski junak pa je bil kratek in slikovit: "Ja, sigurno. Kamni se valijo, saj vedno na višjem kupu stojim."

Medalja na rojstni dan Primoža Peterke
Razpoloženje se je v hipu popravilo in Petra bomo v petek zvečer lahko videli na podelitvi v Cavaleseju, ko bo na osrednjem trgu prejel še srebrno snežinko. Dan, ko je svoj 34. rojstni dan slavil Primož Peterka, najuspešnejši slovenski smučarski skakalec vseh časov, se je razpletel po okusu slovenske reprezentance in 14 let mlajšega Petra Prevc, ki kot pravi sam in skupaj z drugimi reprezentanti v Predazzu, srečnem kraju za slovenske smučarske skoke še ni rekel zadnje besede.