Peter Prevc se je izkazal že na prvi tekmi v Predazzu. Foto: Reuters
Peter Prevc se je izkazal že na prvi tekmi v Predazzu. Foto: Reuters

Ja, takole zrelo deluje nov veliki slovenski junak, ki je pri 20 letih z bronom na nordijskem SP-ju poskrbel za nov velik uspeh skakalnega športa. "Jah, ne vem, kaj naj sploh rečem? Svoje sem 'oddelal' in glede na minule treninge res naredil preskok. Pred tekmo sem bil kar zaskrbljen, ker se mi treningi tu v Predazzu niso najbolje posrečili. Zaradi tega sem se sekiral precej bolj, kot pa se zdaj veselim te medalje. Ampak vseeno mislim, da bodo pravi občutki šele prišli za menoj," je bil skromen Prevc, ki je v finalu napadel s petega mesta. "Treme pred finalnim skokom nisem imel nič. Ravno zato, ker nisem prav nič razmišljal o samem rezultatu, ampak bolj o tem, kako moram skočiti, saj sem imel v minulih dneh na tej skakalnici nemalo težav sam s seboj. Tako sploh nisem imel časa, da bi razmišljal o kolajni, ampak sem se lahko osredotočil le na nalogo, ki sem jo imel pred seboj."

Stopničke prišle ob pravem času
Prevc je bil že velikokrat povsem blizu stopničk, a mu je vedno le malo zmanjkalo, tokrat jih je na najpomembnejši tekmi sezone le dočakal: "Res se je splačalo čakati nanje. Dolgo časa sem jih čakal, a super, prišle so ob pravem času. Svetovno prvenstvo je brez dvoma tekma, ki ima največjo težo v vseh pogledih, tako da sem zelo vesel, da so te stopničke prišle ravno tu v Predazzu."

Drugi še nekoliko bolj veseli uspeha kot on sam
Poudaril je, da gredo velike zasluge za kolajno tudi sotekmovalcem in trenerjem, saj skupaj že vso sezono ustvarjajo odlično vzdušje v ekipi. "Mislim, da so bili fantje res še nekoliko bolj veseli tega uspeha kot jaz. To je to naše ekipno vzdušje, ki nas krasi in nas iz tekme v tekmo dviguje ter vodi do novih zmag, do novih uspehov. Sam mislim, da je prav to vzdušje zelo velik pozitiven krivec za vse naše uspehe to sezono," je v smehu pojasnil Prevc, ki je pozdravil tudi navijače: "Zelo lepo je bilo pozdraviti navijače, videl sem kar nekaj slovenskih zastav."

"Zdaj bomo šli vsi lažje spat"
"Ob pravem trenutku sem potegnil adut iz rokava in vsem nam se je odvalil kamen od srca. Ne glede na vse se je zaradi prejšnjih odličnih rezultatov čutil pritisk pred prvenstvom. Mislim, da bomo šli zdaj vsi lažje spat, tudi tekačice in kombinatorci, saj že imamo eno medaljo v žepu, tako da ni takšne panike, če nobene več ne prinesemo domov," je po tekmi še dejal Prevc, preden je odhitel na obvezno dopinško kontrolo.