Nejc Štern je zasedel končno deveto mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Nejc Štern je zasedel končno deveto mesto. Foto: www.alesfevzer.com

V drugi četrtfinalni skupini si je Nejc Štern z drugim mestom pritekel polfinale. V prvi polfinalni skupini je 20-letni Korošec zasedel peto, skupno pa deveto mesto.

"Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Serviserji so odlično opravili svoje delo. Po kvalifikacijah smo zamenjali smuči, kar je bila dobra odločitev. Kmalu bom nastopil na 20 kilometrski preizkušnji v prosti tehniki. Tam si želim nastopiti brez rezultatskih ciljev. Na 10 kilometrski preizkušnji v klasiki pa si želim uvrstitve med najboljših trideset, saj mi je ta disciplina zelo pri srcu," je dejal Štern.

Za naslov svetovnega prvaka do 23 let sta se udarila Norvežana: Aleksander Holmboe je za 14 stotink ugnal Matza Jenssna. Bronasto medaljo je osvojil Američan John Steel Hagenbuch.

Za las ob drugega polfinalista

Anže Gros je lani v Planici tekmoval na članskem SP-ju in je bil v sprintu v klasični tehniki 52. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Gros je lani v Planici tekmoval na članskem SP-ju in je bil v sprintu v klasični tehniki 52. Foto: www.alesfevzer.com

Anže Gros je bil tretji v tretji četrtfinalni skupini in je bil uvrščen v čakalnico, kjer je na koncu za eno samo stotinko zaostal za najboljšo dvanajsterico. Kot petouvrščeni v kvalifikacijah je 22-letnik osvojil 13. mesto. Tretji slovenski četrtfinalist Boštjan Korošec je v peti skupini zasedel zadnje, šesto, mesto, kar je pomenilo 30. mesto na domačem MSP-ju za 22-letnika.

Na 1,2 km dolgi progi za sprinterje je v kvalifikacijah nastopilo 79 tekačev iz 31 držav. S petim časom kvalifikacij je izstopal Gros, ki je za najhitrejšim Norvežanom Aleksandrom Holmboejem zaostal za 3,08 sekunde.

Boštjan Korošec se je kvalificiral z 18. časom (+5,32), Nejc Štern pa s 24. (+6,65). Brez napredovanja v glavni del tekmovanja je ostal Jošt Mulej (46.; +10,08).

Zlato Kanadčanki, Zala Šepič 46.

Pri tekačicah do 23 let je bilo 55 tekmovalk iz 22 držav, edina Slovenka Zala Šepič pa je bila 46.

Naslov svetovne prvakinje med mlajšimi članicami je osvojila Kanadčanka Sonjaa Schmidt, ki je bila premočna za tekmice iz Evrope. Do srebra je prisprintala Finka Hilla Niemala, ki je za 12 stotink prehitela bronasto Norvežanko Mario Melling.


MSP 2024 – PLANICA: smučarski tek

Sprint (M) do 23 let, prosto

Izločilni boji:

Kvalifikacije:

Sprint (Ž) do 23 let, prosto

Izločilni boji:

Kvalifikacije:

Nordijsko smučanje - mladinsko svetovno prvenstvo: smučarski tek, sprint (mlajši člani in članice), posnetek iz Planice