Ilko Štuhec konec tedna čakajo tri tekme. Foto: Reuters
Ilko Štuhec konec tedna čakajo tri tekme. Foto: Reuters

Švicarka je bila deset stotink hitrejša od Italijanke Federice Brignone in petnajst od Avstrijke Tamare Tippler. Vse druge so zaostale za več kot sekundo.

Ilka Štuhec je dosegla deveti čas. Od najhitrejše je bila počasnejša za 1,63 sekunde. "Glede zime je v Banskem stanje zelo podobno domačemu. Naravnega snega tako rekoč ni, temveč je tu umetni sneg. Proga, na kateri tekmujemo, je odlično pripravljena, kompaktna, opora je super in lepo je voziti," je po treningu povedala Štuhčeva. "Treninga sem se lahko resno lotila, progo poznam, prevozila sem jo že večkrat – tako na preteklih tekmah tukaj kot tudi v času, ko smo tukaj trenirali. So seveda stvari, ki jih moram popraviti. Zavoji so navezani drug za drugim, pri nekaterih sem se uštela v 'timingu'. Zavoji so dolgi, razvlečeni, sicer prijetno za vozit, a ne spomnimo se ravno na to, ko rečemo besedi klasični smuk," še dodaja svetovna prvakinja.

V Bolgariji sta na sporedu dva smuka. Tako v petek kot v soboto se bosta začela ob 9.45. V nedeljo bo še super-G. Prenos vseh tekem bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Smuk (Ž), prvi trening:               
 1. J. HÄHLEN           ŠVI    1:30,69
 2. F. BRIGNONE         ITA      +0,10
 3. T. TIPPLER          AVT       0,15
 4. M. SHIFFRIN         ZDA       1,08
 5. S. GOGGIA           ITA       1,14
 6. B. JOHNSON          ZDA       1,38
 7. N. ORTLIEB          AVT       1,45
 8. R. SIEBENHOFER      AVT       1,62
 9. I. ŠTUHEC           SLO       1,63
10. P. VLHOVA           SLK       1,65