Sorodna novica Hud padec Kildeja v ciljnem S-ju zasenčil mojstrovino Odermatta

31-letnega Norvežana so v Bernu operirali, po poročanju norveške smučarske zveze pa je dobil večjo ureznino na spodnjem delu noge in si izpahnil ramo. Na srečo ni bilo nobenega zloma, tudi kolenske vezi so zdržale.

Kilde se je oglasil po Instagramu, v bolnišnici mu družbo dela partnerica Mikaela Shiffrin, ki ta teden izpušča tekme v Zauchenseeju. "Šport zna biti brutalen, a še vedno ga imam rad," je zapisal Kilde in se zahvalil za vse besede podpore in spodbude.

Za zdaj še ni znano, koliko časa bo odsoten s tekmovalnih prog.

Kilde je izgubil nadzor nad smučmi v ciljni strmini. Pri veliki hitrosti ga je izstrelilo v zaščitne mreže. Reševalci so mu takoj po padcu oskrbeli rano in ga v dolino evakuirali s helikopterjem.

Po Kildejevi nesreči so mnogi usmerili kritike v Mednarodno smučarsko zvezo zaradi natrpanega urnika z zaporednimi tekmami. Tekmovalni direktor Mednarodne smučarske zveze Marcus Waldner se je takoj odzval. "Nikakor ni dobro, da v že prenatrpan koledar na silo vrinemo nove dirke," švicarska tiskovna agencija SDA povzema Waldnerja.

"Vidi se, da so številni smučarji ob takšnem programu fizično preobremenjeni," je še dejal Waldner. Ta naj bi po informacijah SDA že potrdil, da Kvitfjell sredi februarja ne bo gostil dodatne tekme v superveleslalomu in nadomestil odpadlo prireditev v Beaver Creeku.

Hud padec Kildeja na smuku v Wengnu