Meta Hrovat je navdušila na domači strmini v Kranjski Gori, kjer je bila v veleslalomu tretja. Foto: www.alesfevzer.com
Meta Hrovat je navdušila na domači strmini v Kranjski Gori, kjer je bila v veleslalomu tretja. Foto: www.alesfevzer.com

V teh dneh bi moral potekati finale svetovnega pokala v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo v Italiji, toda sezona se je zaradi širjenja novega koronavirusa končala že pred tremi tedni. V tej zimi je bila najboljša slovenska alpska smučarka Meta Hrovat, ki je v skupnem seštevku zasedla 25. mesto.

"Imela sem ogromno vzponov in padcev ter tekem, po katerih sem se morala motivirati in pobrati. Potem je bila ena tekma v redu, naslednja pa spet slaba," je za TV Slovenija o sezoni dejala 22-letna smučarka iz Podkorena.

V slalomu je bil njen najboljši dosežek v tej sezoni deseto mesto v Lienzu, boljša pa je bila v veleslalomu, kjer je v seštevku discipline zasedla deveto mesto, kar je njen najboljši dosežek v karieri, izkazala pa se je predvsem na Zlati lisici, ki je bila prestavljena iz Maribora pred njen domači prag v Kranjsko Goro, kjer je bila tretja.

"Na slalomskih tekmah, bolj kot vse drugo, manjka moja samozavest, da se poženem s štarta in sem prepričana o sebi. Sploh zdaj zadnjih nekaj tekem sem dokazala, da sodim med najboljše veleslalomistke na svetu. Zagotovo pa nisem bila na ravni celotno sezono," je povedala Hrovatova.

"Želim si stopiti višje in poleti se bom v pripravljalnem obdobju posvečala temu, da pridem nazaj še bolj konkurenčna," je misli usmerila naprej proti prihodnji zimi, glavni trener ženske ekipe Janez Slivnik pa je dodal, da sta cilj dve vrhunski vožnji, kar je edina pot, ki ob močni konkurenci lahko pripelje dovolj visoko.

Meta Hrovat: Sezona vzponov in padcev