Mikaela Shiffrin pred novo sezono ne ve natančno, kaj pričakovati. Foto: EPA
Mikaela Shiffrin pred novo sezono ne ve natančno, kaj pričakovati. Foto: EPA

"O koncu kariere nisem razmišljala v klasičnem smislu. Mislim, da oče ne bi želel, da bi nehala. Toda jasno je, da brez mame zagotovo ne bi bila več tukaj," je dejala 25-letna alpska smučarka, ki je nastopila na videokonferenčnem srečanju svojega avstrijskega opremljevalca Atomic z mediji.

Trikratna zmagovalka svetovnega pokala pred novo sezono, ki se bo začela prihodnji konec tedna v Söldnu, ne ve natančno, kaj pričakovati: "Veliko stvari je zame tako novih, kot da sem se rodila včeraj."

Američanka se bo v Avstriji na najvišjo tekmovalno raven vrnila po daljšem premoru. Nepričakovana smrt očeta Jeffa, ki je pri 65 letih umrl februarja v nesreči doma v Koloradu, jo je zelo pretresla.

Sorodna novica Mikaela Shiffrin: Doma ali v gorah se počutim bližje očetu

Novica o smrti očeta, ki je bil skupaj z njeno mamo tudi njen prvi trener, jo je ujela v Evropi sredi tekmovalne sezone. Nemudoma se je odpravila domov in se za nekaj časa umaknila iz karavane.

Po enomesečnem žalovanju se je nameravala vrniti že marca na finalu v Areju, a se je svetovni pokal končal predčasno zaradi novega koronavirusa, tako da ni ubranila velikega kristalnega globusa, ki ga je osvojila Italijanka Federica Brignone.

V Söldnu bodo od Slovencev nastopili Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Neja Dvornik, Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Zmagovalec lanskega moškega veleslaloma na ledeniku Rettenbach je bil Francoz Alexis Pinturault, Kranjec je zasedel tretje mesto. Žensko tekmo je dobila novozelandska senzacija Alice Robinson pred Shiffrinovo in Francozinjo Tesso Worley.