Mikaela Shiffrin je v letošnji sezoni veliki kristalni globus morala prepustiti Federici Brignone. Foto: Reuters
Mikaela Shiffrin je v letošnji sezoni veliki kristalni globus morala prepustiti Federici Brignone. Foto: Reuters

Najboljša alpska smučarka zadnjih let je po očetovi nesreči v Koloradu iz Evrope odhitela domov, da bi bila ob mami Eileen in bratu Taylorju v najtežjih trenutkih. Jeff Shiffrin je umrl 2. februarja, star je bil 65 let.

"Resnično sem bila hvaležna, da smo ga lahko videli v teh zadnjih trenutkih ... Pred smrtjo ni bil več podoben sebi, toda ... Še vedno sem ga lahko čutila," je s solzami v očeh dejala trikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. Zdaj ji je najtežje zvečer, preden gre spat, ko ji misli pobegnejo k spominom.

Kupila je očetovo hišo
Intervju s CNN-om je po videopovezavi opravila v hiši, ki jo je kupila od očeta in kjer je skupaj z njim v preteklosti uživala v razgledih na Skalno gorovje. Tam je preživel veliko časa.

"V času žalovanja je bilo pomembno biti doma, tu se počutimo bližje njega. Po vsej hiši imamo njegove fotografije," je povedala 25-letna Shiffrinova.

Oče je oboževal smučanje in jo je rad fotografiral na belih strminah. Tudi mama jo med sezono pogosto spremlja na tekmah.

V Areju zadovoljna kljub odpovedi tekem
Američanka se je prejšnji mesec želela vrniti v tekmovalni pogon v Areju, a so preizkušnje tam naposled odpadle zaradi pandemije novega koronavirusa. A bila je vesela že tega, da je odpotovala na Švedsko.

"Biti v gorah je bilo, kot bi bila blizu očeta. Mislila sem, da vem, kaj je v življenju pomembno, a se je to zdaj spremenilo. Upam, da nikoli več ničesar ne bom imela za samoumevno."