Ilka Štuhec. Foto: Val 202
Ilka Štuhec. Foto: Val 202

Dvakratna svetovna prvakinja v smuku je bila med favoritinjami za nov naslov tudi letos, a ji razmere na progi v Meribelu niso dovoljevale ponovitve uspeha. V letošnji sezoni je dvakrat stala na najvišji stopnički in bila še dvakrat druga, v prihodnji želi rezultate, skupaj s svojo maloštevilno ekipo, še nadgraditi.

V pogovoru Ilka ponudi tudi nekaj zgodb iz zakulisja svetovnega pokala, razloži, zakaj je organizacija smukaškega treninga najzahtevnejša in s kom najraje trenira. V oddaji sodeluje še reporter Vala 202 za alpsko smučanje Igor Tominec, pogovor je vodila Nina Smole.

Sezona svetovnega pokala se je končala pretekli konec tedna v Andori, kjer so podelili še zadnja odličja in globuse zmagovalcem v posameznih disciplinah. Velika kristalna globusa sta bila oddana že pred sklepnim delom, zmagovalca sta prepričljivo postala Američanka Mikaela Shiffrin in Švicar Marco Odermatt. Oba sta s svojimi dosežki močno zaznamovala sezono in ob tem presegla tudi številne rekorde.

Slovenske navijače je poleg Ilke Štuhec, ki je sezono kronala z novo zmago v smuku in drugim mestom v smukaški razvrstitvi, navdušil še Žan Kranjec, ki je prvič v karieri veleslalomsko sezono končal na tretjem mestu v seštevku discipline.

Poslušajte podkast s klikom spodaj!

Smučina E19: Prerojena na novih smučeh