Lanska sezona za Ilko Štuhec ni bila preveč uspešna (najboljši rezultat: 6. mesto), predvsem je sama pričakovala, da se bo poškodbi bolje vrnila v svetovni pokal. Priprave na letošnjo sezono so večinoma potekale normalno, tekmi ta konec tedna pa bosta seveda najboljši pokazatelj njene forme. Foto: EPA
Lanska sezona za Ilko Štuhec ni bila preveč uspešna (najboljši rezultat: 6. mesto), predvsem je sama pričakovala, da se bo poškodbi bolje vrnila v svetovni pokal. Priprave na letošnjo sezono so večinoma potekale normalno, tekmi ta konec tedna pa bosta seveda najboljši pokazatelj njene forme. Foto: EPA
Štartna lista superveleslaloma:           
 1  R. MIRADOLI       ITA
 2  M. GISIN          ŠVI
 3  E. CURTONI        ITA
 8  P. NUFER          ŠVI
 9  F. BRIGNONE       ITA
10  J. HAEHLEN        ŠVI
11  M. BASSINO        ITA
12  P. VLHOVA         SLK
13  C. SUTER          ŠVI
14  F. MARSAGLIA      ITA
15  L. GUT BEHRAMI    ŠVI
16  K. V. LIE         NOR
17  S. GOGGIA         ITA
18  E. LEDECKA        ČEŠ
19  R. MOWINCKEL      NOR
...
29  I. ŠTUHEC         SLO
40  M. FERK           SLO

V St. Moritzu, kjer imajo že nekaj dni nevšečnosti z vremenom in je tudi za jutri napoved za prireditelje neugodna (zapadlo naj bi precej novega snega), bo v soboto ob 11.30 superveleslalomska tekma, dan pozneje pa sledi še ena. Prenos bo na TV SLO 2.

Vrnitev Ragnhild Mowinckel
Ilka Štuhec, v St. Moritzu je bila svetovna smukaška prvakinja leta 2017, bo nastopila s številko 29. Švica je postala že njen drugi dom, kar 60 dni je v tej državi preživela med pripravljalnim obdobjem, od tega 45 dni na snegu.

Po 638 dneh odsotnosti se v karavano vrača dobitnica dveh srebrnih medalj na olimpijskih igrah v Pjongčangu Norvežanka Ragnhild Mowinckel, ki je morala prestati tri operacije desnega kolena.

Mikaele Shiffrin ne bo na štartu.

Sorodna novica Braathen do prve zmage kariere, Žan Kranjec sedmi

Žan Kranjec s številko 5
Moški so v Santa Caterini, čaka jih drugi veleslalom sezone. Tekma se bo začela ob 10.30, finale bo ob 13.30. Žan Kranjec je na žrebu dobil številko 5. Na uvodni tekmi v Söldnu je bil odličen na prvi progi in slabši na drugi. Končno 7. mesto ni slabo, seveda pa si je sam želel več.

"Večina bo prvič tekmovala na tem terenu. Danes smo ga preizkusili, nič posebnega ni, štela bo vsaka malenkost," je za TV SLO povedal Kranjec. Tekmo zna precej otežiti novozapadli sneg. Kranjec sicer pričakuje, da bo podlaga dobra, ko bodo odstranili svež sneg.

V nedeljo bo v Santa Caterini še en veleslalom, prihodnji konec tedna pa bodo (v Val d'Iseru) prvič v novi sezoni dobili priložnost tekmovalci v hitrih disciplinah (smuk, superveleslalom).

Štartna lista veleslaloma:           
 1  L. NESTVOLD-H.    NOR
 2  A. PINTURAULT     FRA
 3  M. ODERMATT       ŠVI
 4  T. FORD           ZDA
 5  Ž. KRANJEC        SLO
 6  F. ZUBČIĆ         HRV
 7  H. KRISTOFFERSEN  NOR
 8  L. BRAATHEN       NOR
 9  L. DE ALIPRANDINI ITA
10  A. KILDE          NOR
11  L. MEILLARD       ŠVI
12  V. MUFFAT-JEANDET FRA
13  G. CAVIEZEL       ŠVI
14  M. FAIVRE         FRA
15  T. LIGETY         ZDA
...
54  Š. HADALIN        SLO
Žan Kranjec se veseli veleslaloma v Santa Caterini
Ilka Štuhec: Želim si samozavest, da pokažem, kaj znam