Ilka Štuhec je leta 2019 ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku. Foto: Reuters
Ilka Štuhec je leta 2019 ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku. Foto: Reuters

Neverjetno, kaj je uspelo slovenski šampionki. Potem ko je olimpijsko sezono zaradi poškodbe izpustila, se je vrnila z odličnimi rezultati, tudi z dvema zmagama v svetovnem pokalu.

Velik kamen se mi je odvalil od srca. Vedela sem, da znam hitro smučati. Upala sem le na pošteno tekmo z dobrimi razmerami. Bila sem pripravljena, tudi sonce je posijalo in na štartu sem si rekla: to moram izkoristiti.

Ilka Štuhec, 10. februarja 2019

Ko je prišla tekma sezone, je pokazala šampionski obraz in podobno kot leta 2017 v St. Moritzu (ko ni bilo medalje v superveleslalomu in kombinaciji) veličastno odpeljala smuk. Postala je prva alpska smučarka po 30 letih oziroma Švicarki Marii Walliser, ki je ubranila naslov v kraljevski disciplini.

To je bila predstava za anale, z le eno manjšo napako (v spodnjem delu je v levem zavoju malce zgrešila idealno linijo) in z brezhibno odsmučanim srednjim delom, ko je bilo treba po skoku v desnem zavoju odnesti veliko hitrosti v zadnji del.

Serviser Aleš Sopotnik, ki je leta 2007 Anji Pärson (tri zlate medalje na tistem SP-ju) pripravljal smuči, je spet opravil veliko delo, Ilkine smuči so bile zelo hitre, na prvem vmesnem času je bila 41 stotink pred Vonnovo. Izjemen uspeh je smukaška kraljica doživljala zelo čustveno, v prvi izjavi ni uspela dokončati stavka.

Samo smejala se je in jokala od sreče ... Ko je zbrala misli, je povedala: "Velik kamen se mi je odvalil od srca. Vedela sem, da znam hitro smučati. Upala sem le na pošteno tekmo z dobrimi razmerami. Bila sem pripravljena, tudi sonce je posijalo in na štartu sem si rekla: to moram izkoristiti."

Posnetek vožnje danes ob 15.35 na TV SLO 2/MMC

Se še spomnite? Ponujamo vam ta posnetek, ki sta ga spremljala Tomaž Hudomalj in Matjaž Vrhovnik. Vrhovnik je, po prihodu Štuhčeve v cilj, izjavil: "Težko jo bo premagati!" Bodite z nami danes ob 15.35 na TV SLO 2/MMC-ju.