Prostovoljci so zavihali rokave v izteku skakalnice pod Rajhovko. Foto: MMC RTV SLO
Prostovoljci so zavihali rokave v izteku skakalnice pod Rajhovko. Foto: MMC RTV SLO

Ko je Savinja prestopila bregove, se je ogromna količina vode prelila tudi v iztek skakalnice pod Rajhovko. Številne prostovoljci so priskočili na pomoč pri obnovi in skakalnica je hitro začela dobivati staro podobo.

Manjše skakalnice so zelo poškodovane. Foto: MMC RTV SLO
Manjše skakalnice so zelo poškodovane. Foto: MMC RTV SLO

"Ko sem prvič prišel k skakalnici, sem ostal brez besed. Rekel sem, da je to nemogoče," je povedal vodja skakalnice Martin Juvan.

Pintar: Mulj dvignil kar precejšnjo količino plastike
"Ujma je poškodovala male skakalnice in tudi veliko skakalnico, kjer smo imeli od en do dva metra vode in izredno veliko količino mulja, ki je dvignil kar precejšnjo količino plastike. Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, posebej gasilcem z vseh koncev Slovenije," je v pogovoru za TV Slovenija razmišljal predsednik Organizacijskega komiteja Ljubno Rajko Pintar.

Direktorja Jošida in Pertile osebno donirala
"Cenilec je ocenil škodo na 255.000 evrov. Iz Mednarodne smučarske zveze so osebno donirali. Prva je bila direktorica svetovnega pokala za ženske Čika Jošida, nato pa je prispeval še direktor svetovnega pokala za moške Sandro Pertile. Tekma svetovnega pokala konec januarja ni ogrožena," je dodal Pintar.

255.000 evrov škode na skakalnici v Ljubnem, a tekma ni ogrožena