Tim Mastnak se je takole veselil dragocenega kristala. Foto: EPA
Tim Mastnak se je takole veselil dragocenega kristala. Foto: EPA

Mastnak je bil v osmini finala boljši od Italijana Mirka Felicettija, ki ga je ugnal za 24 stotink. Ker se njegovi glavni tekmec v boju za skupni veleslalomski seštevek Andreas Prommeger sploh niso uvrstili v izločilne boje, je Mastnak že po kvalifikacijah vedel, da mu za mali kristalni globus zadostuje že ena zmaga. To je zanesljivo tudi dosegel.

V četrtfinalu je Slovenca za 15 stotink izločil Švicar Dario Caviezel, ki je nato izpadel v polfinalu. V ruskem finalu je Andrej Soboljev premagal Dimitrija Loginova.

Scuol se mi bo za večno vtisnil v moje srce. Lani sem tu zmagal, letos si zagotovil moj prvi globus. Verjamem, da ne zadnjega. Iz sezone v sezono napredujem, verjamem da lahko v prihodnosti osvojim veliki kristalni globus. Letos težko, za zdaj nisem še nič gledal, kje sem v skupnem seštevku. Tudi pred zadnjo tekmo v Winterbergu ne bom nič računal. Želel si bom le, da izboljšam svoje slalomske predstave, ki do zdaj niso bile najboljše, nato pa bomo videli, kam me bo to uvrstilo

Tim Mastnak

Mastnak: Čutil sem nekaj pritiska
"To je bila povsem drugačna tekma, kot so bile prejšnje. Čeprav zadnjih 14 dni nisem gledal seštevke v svetovnem pokalu in prav nič računal, so me na vsakem koraku opozarjali, da imam veliko možnosti za mali kristalni globus. Zato sem čutil nekaj pritiska, čeprav je bila moja glavna naloga, da se zberem in osredotočim na svoje vožnje. Menim, da mi je to dobro uspelo, zelo sem zadovoljen s svojimi predstavami. Prva kvalifikacijska mi je odlično uspela, v drugi je bilo nekaj napak. Na žalost je bila ena proga spet hitrejša od druge, na tekmi je bilo težko izboljšati rezultat iz kvalifikacij, to dokazujejo tudi končni izidi," je dejal svetovni podprvak.

Dodal je: "Caviezlu sem se močno približal, zaostal le za 14 stotink, več nisem mogel. Postavitev mi tokrat ni šla na roko, Švicarji so vratca postavili direktno, a tudi šesto mesto je lep rezultat, še posebno zato, ker mi je prineslo mali kristalni globus. S tem sem izpolnil veliki cilj sezone, to da si najboljši v seštevku sezone mi pomeni več kot pa posamezen rezultat na svetovnem prvenstvu, kjer je le ena tekma v posamezni disciplini."

Mastnak je v kvalifikacijskih vožnjah dosegel 6. čas. Ob Mastnaku je bil na startu tudi Žan Košir, ki pa ni bil dovolj hiter za preboj v popoldanski del tekmovanja. Zasedel je 22. mesto.

Le za 4 stotinke so se izločilni boji izmaknili Gloriji Kotnik, ki je bila v kvalifikacijah na nehvaležnem 17. mestu.

V skupnem seštevku bo Mastnak na zadnjem paralelnem slalomu v Winterbergu branil tretje mesto.

Mastnak ni pričakoval malega kristalnega globusa