Tim Mastnak je prvič na domači tekmi svetovnega pokala stopil na stopničke svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Tim Mastnak je prvič na domači tekmi svetovnega pokala stopil na stopničke svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com

Tim Mastnak je celotni dan nastopal zelo dobro. V kvalifikacijah je bil drugi, zato je vselej imel prvi pravico izbire proge. Vselej se je odločil za rdečo progo, kar je trikrat pretvoril v zmago. V velikem finalu je zmagal Italijan Edwin Coratti, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijah.

Mastnakov obračun za 3. mesto

Mastnak je v osmini finala za 38 stotink sekunde prehitel Korejca Kim Sangkyuma. Še tesnejši je bil obračun četrtfinala, ko je Rolanda Fischnallerja ugnal za 17 stotink. V polfinalu je deskal proti Oskarju Kwiatkowskemu. Sredi proge je Poljak naredil manjšo napako, takoj za njim pa je še večjo napako napravil Mastnak in padel.

Vesel predvsem konstantne forme
"Kdor čaka, dočaka! Tu sem vedno dobro vozil, poznam ta hrib, zelo sem vesel, da sem osvojil 3. mesto," se je v pogovoru za TV Slovenija smejalo Mastnaku. O padcu v polfinalu je povedal: "Ne vem točno, kaj se je zgodilo, podlaga je mehka, izgubil sem stik, a napake se dogajajo." Rdeča proga je bila očitno hitrejša, kar je priznal tudi Slovenec: "Danes je bila očitna razlika, a tudi na modri se je dalo dobro odpeljati." O celotni sezoni pa je razmišljal: "Edini sem, ki sem se zadnji dve leti vselej prebil v boje na izpadanje. Vesel sem, da sem konstanten in hiter."

Mastnak padel v polfinalu

Tudi za Žana Koširja je bil usoden Kwiatkowski, ki je dobil obračun osmine finala. Poljak je ves čas vodil, Košir pa je ob koncu proge naredil napako in padel.

Olimpijski podprvak Tim Mastnak je v kvalifikacijah zasedel drugo mesto, za 11 stotink sekunde je zaostal le za Italijanom Edwinom Corattijem. Košir je bil 11. s 87 stotinkami zaostanka, Rok Marguč pa je pristal na 22. mestu, za finalnimi boji je zaostal za tri desetinke sekunde.

Mastnak je vedno izbral rdečo progo. Foto: www.alesfevzer.com
Mastnak je vedno izbral rdečo progo. Foto: www.alesfevzer.com

Gloria Kotnik za las brez bojev na izpadanje
Med dekleti se Glorii Kotnik za las ni uspelo prebiti v izločilne boje. Bronasta z olimpijskih iger v Pekingu je bila v kvalifikacijah 17., za 16. mestom je zaostala za šest stotink sekunde. Najhitrejša je bila Ramona Theresia Hofmeister. Nemka je odlično dnevno formo nadaljevala tudi v bojih na izpadanje, saj je dobila vse štiri dvoboje in zmagala. Druga je bila Japonka Cubaki Miki, tretja pa Nizozemka Michelle Dekker.

"Seveda sem računala na kaj več, žal se mi ni izšlo. Zaradi številnih sprejemov in drugih obveznosti in tudi zaradi poškodbe kolena nisem bila optimalno pripravljena, na koncu mi je zmanjkalo tudi nekaj sreče. A nič zato, moje misli so že pri naslednji sezoni, nanjo se bom kmalu začela pripravljati. Tudi zaradi olimpijske kolajne so pričakovanja v nadaljnji karieri večja, ne samo v javnosti, ampak tudi v moji glavi," se s 17. mestom ni preveč obremenjevala Velenjčanka. Sara Goltes je bila 37. in je sezono končala brez točk.

Mastnak kljub padcu v polfinalu zelo vesel stopničk

Rogla, moški

Ženske:

Mastnak tudi v skupnem seštevku paralelnega veleslaloma tretji