Na 23. izvedbi tekem na Pokljuki prireditelji napovedujejo od 15.000 do 20.000 gledalcev, ki naj bi podprli domače reprezentante. Ti so v sezoni že dokazali, da se prav vsi lahko uvrstijo med dobitnike točk. Foto: BoBo
Na 23. izvedbi tekem na Pokljuki prireditelji napovedujejo od 15.000 do 20.000 gledalcev, ki naj bi podprli domače reprezentante. Ti so v sezoni že dokazali, da se prav vsi lahko uvrstijo med dobitnike točk. Foto: BoBo

"Doma se želimo predstaviti v najlepši luči. Prav individualna tekma bi bila lahko naša paradna disciplina, saj imamo odlične strelce. Velika želja je, da bi vsaj dva fanta nastopila na nedeljski tekmi s skupinskim štartom. Vesel sem, da se je ekipi po decembrskih slabših izidih uspelo sestaviti in smo pripravljeni doma pokazati največ," je dejal Uroš Velepec.

Na Pokljuki vrnitev Boeja

Norveški biatlonski zvezdnik Johannes Thingnes Boe se bo na Pokljuki na četrtkovi posamični tekmi na 20 km vrnil v svetovni pokal. 26-letnik si je zaradi rojstva prvorojenca vzel nekaj premora in izpustil tekme nemške turneje v Oberhofu in Ruhpoldingu.

Optimizem se vrača tudi med tekmovalce. "Bilo je nekaj dobrih in nekaj solidnih izidov, pa tudi nekaj spodrsljajev. A na začetku sezone smo imeli težave z materialom, ki smo jih zdaj počasi rešili, ko je Anže Globevnik spet prevzel servis. Škoda, da to ni bilo urejeno že pred novim letom, ko sem se počutil zelo dobro, nato je bilo nekaj težav z zdravjem, a zdaj se iz tekme v tekmo počutim boljše," je pojasnil Jakov Fak. Dodal je, da si prav doma želi zelo dober izid: "Predvsem zaradi domačega občinstva, pa tudi zaradi promocije biatlona."

Velepec upa, da se bo Fak približal stopničkam na Pokljuki

Obenem pa bo letošnja Pokljuka za tekmovalce poseben izziv. "Proge so nove, na njih še nismo tekli, a nove so za vse. Tudi za nas bo današnji trening prvi stik z novo progo, za katero mislim, da je zahtevnejša kot do zdaj," je še povedal Fak.

Načrte je razkril tudi izkušeni Klemen Bauer, ki je blestel predvsem v štafeti: "Ta žar s štafetnih tekem moram prenesti še na posamične tekme. Predvsem zdaj tukaj na Pokljuki, saj smo to tekmo čakali od lanskega decembra. Tukaj bi vsi radi pokazali svoje mojstrstvo in izkoristili energijo domačega prizorišča sebi v prid."

Tudi dekleta, ki upajo na morda prvo točko v sezoni, so pripravljena na boj, je dodala trenerka ženske ekipe Andreja Mali: "Pokazale so že nekaj zelo solidnih nastopov. Petkova posamična tekma je tekma streljanja in želim si, da bi bile tekmovalke malo natančnejše kot med sezono."

Spored, četrtek ob 14.15:
Posamična tekma (M), 20 km

Petek ob 14.15:
Posamična tekma (Ž), 15 km

Sobota ob 13.15:
Mešane dvojice 6 + 7,5 km
Ob 15.00:
Mešana štafeta 2x6 + 2x7,5 km

Nedelja ob 12.15:
Skupinski štart (M), 15 km
Ob 15.00:
Skupinski štart (Ž), 12,5 km

Fak: Proge na Pokljuke letos še precej težje
Fak želi, da on in navijači Pokljuko zapustijo zadovoljni