Jakše v Planici sodeluje pri organizaciji varnosti, kjer skupaj za javni red in mir skrbi več kot 200 ljudi: "Kamor koli se v času dogodka obrneš, so ljudje. Ni prostora, da bi bila kje kakšna luknja, da bi se umaknil na samo. Zadnjih deset let Planica res postaja športni praznik, kamor ljudje pridejo gledat skoke, se družit in kasneje tudi poslušat glasbo. Se sprostijo in zabavajo."

"Če so kakšni izzivi, če temu lahko tako rečem, so zaradi alkohola, ker se kdo ne zna brzdati. Varnost ima negativen prizvok zaradi samega dela, ker nekomu preprečujemo dostop do nečesa. Če sem iskren, sam teh izkušenj s kakšnim negativnim odnosom do obiskovalcev ali sodelavcev nimam, ker smo vedno na koncu oziroma že med tekmo vsi prijatelji. Skupaj tudi kdaj zapojemo in navijamo, najbolj pa sem vesel, ko vsi ploskamo, kadar kdo dobro skoči," je povedal.

"Rad bi pričaral takšno vzdušje, kot sem ga sam tukaj doživel kot gost, drugim obiskovalcem in tudi sodelavcem, saj je to nekaj čarobnega," je zaključil Jakše, ki je bil v Planici prvič s šestimi leti, kot pravi, pa nekateri za varnost skrbijo že od takrat in ravno ti najstarejši so po njegovih besedah najboljši, saj imajo največ izkušenj.