Kot vedno poudarjajo organizatorji, priprava največjega vsakoletnega športnega dogodka v Sloveniji poteka celo leto. Jure Fenz že nekaj let pripravlja planiške skakalnice – vse od 15-metrske do letalnice – s teptalnikom snega oziroma 'ratrakom'.

Vožnja po skakalnici, ko skrbi, da za sabo pusti lepo sled, po njegovih besedah ni nikoli dolgočasna. V sklepnem delu priprav Letalnice bratov Gorišek njegov delovnik normalno traja okoli 12 ur. Odvisno je od vremenskih razmer, koliko časa dopuščajo normalno delo. V tem obdobju na dan naredi tudi do 35 kilometrov, kar pomeni kar nekaj voženj po celem doskočišču planiške lepotice, ki je od vrha do izteka dolgo 400 metrov.

Kot pravi, je največje zadovoljstvo, ko te skakalci in trenerji pohvalijo za opravljeno delo. Fenzu se je v spomin še posebej vtisnilo srečanje z zimzelenim japonskim skakalcem Noriakijem Kasaiem, ki ga je zgodaj zjutraj, ko je prišel na ogled letalnice, Jure pa je ravno parkiral ratrak, da bi šel na kavo, vprašal, ali on to vozi. Ko je odgovoril pritrdilno, je Kasai dodal: "Vi ste nori!"