Peter Prevc je v Planici čelado tudi podpisal. Foto: Val 202/Jerneja Jevševar Zelinka
Peter Prevc je v Planici čelado tudi podpisal. Foto: Val 202/Jerneja Jevševar Zelinka

Čelado je nedavno upokojeni skakalni as Prevc podaril v dražbo na lastno pobudo, izklicna cena je bila 10.947 evrov, kar je ekvivalent osvojenih točk v svetovnem pokalu.

Sorodna novica Peter Prevc: Zdaj sem bolj užival v uspehih, česar leta 2016 nisem znal

Na koncu sta se za dragoceno čelado bojevala Kupljen in Denis Potočnik z McDonald'sa Slovenija. Najvišja ponudba slednjega je bila 19 tisoč evrov, Kupljen je ponudil še pet tisoč evrov več, s čimer si je čelado tudi zagotovil. Na koncu je ponudbo zaokrožil na 30 tisoč.

"Samo, hvala. Zelo sem vesel. Zmeraj, kadar je dražba na Valu 202 in zaslišim ime Samo, vem, da bodo številke lepe. Upam in verjamem, da bodo otroci izkoristili ta denar," se je novemu lastniku čelade po telefonski zvezi zahvalil Prevc in dodal: "Vsak posameznik, ki da kar koli v dobrodelen namen s srcem, šteje. Ni važno, koliko damo, važen je namen."

Val 202 s projektom Botrstvo s predmeti Petra Prevca iztržili že prek 100.000 evrov
Za Prevčevo čelado na dražbi Vala 202 iztržili 30 tisoč evrov

Za otroke iz socialno ogroženih družin so kolegi z Vala 202 na ta način doslej zbrali že več kot 260 tisoč evrov. Za to so najzaslužnejši donatorji in seveda športniki, ki so se odločili za dobrodelno gesto. Med njimi ob Prevcu tudi Luka Dončić, Tadej Pogačar, Primož Roglič, Anže Kopitar, Cristiano Ronaldo, Chris Froom, … Rekordni znesek na dražbi še vedno znaša 45 tisoč evrov, dosegli pa so ga dvakrat: za Prevčeve smuči iz šampionske sezone 2016 in za rumeno majico vodilnega, ki jo je na Dirki po Franciji osvojil Pogačar.

Otrokom pomagali že številni športni zvezdniki
Pred desetimi leti je Val 202 sicer pripravil prvo večjo dobrodelno dražbo za pomoč otrokom iz projekta Botrstvo, z dražbami pa so zbrali že več kot 260.000 evrov. Za to so najzaslužnejši donatorji in seveda športniki, ki so se odločili za dobrodelno gesto. Med njimi tudi Peter Prevc, Luka Dončić, Tadej Pogačar, Primož Roglič, Anže Kopitar, Cristiano Ronaldo, Chris Froom, …

Za Prevčevo čelado iztržili 30 tisočakov