Nejc Dežman bo v Kranju končal kariero. Foto: EPA
Nejc Dežman bo v Kranju končal kariero. Foto: EPA

Prvič v novi sezoni se bo predstavilo 12 slovenskih orlov, pričakujejo pa še tekmovalce iz 13 držav. Kar sedem članov prihaja iz A-reprezentance, in sicer brata Peter in Domen Prevc, Anže Semenič, Anže Lanišek, Timi Zajc, Tilen Bartol in Žiga Jelar. Poleg njih bodo skakali še Rok Justin, Tjaš Grilc, Jernej Presečnik, Cene Prevc in Ernest Prišlič.

Za sobotno tekmo bosta v slovenski reprezentanci opravljeni dve menjavi. Ti bosta določeni po petkovi tekmi, na sobotni preizkušnji pa bosta priložnost dobila Jaka Hvala in Lovro Kos.

Domači skakalec Nejc Dežman bo na skakalnici Bauhenk sklenil kariero. 26-letnik je bil prvi Slovenec, ki se je lahko pohvalil z nazivom mladinskega svetovnega prvaka. To je postal leta 2012 na svetovnem prvenstvu v turškem Erzerumu.

Peter Prevc, ki je dobil obe julijski preizkušnji pred tremi leti, je zadnji nosilec slovenske zmage na skakalnici Bauhenk. Starejši Prevc je v Kranju slavil petkrat, tri zmage ima Robert Kranjec, dvakrat je pod Šmarjetno goro zmagal Primož Pikl, ob Dežmanu pa sta po enkrat zmagala tudi Jure Šinkovec in Dejan Judež.

V celinskem pokalu po postaji v Kranju julija sledi še Šučinsk v Kazahstanu, avgusta in septembra pa se bodo zvrstile tekme v Szczyrku in Wisli na Poljskem, Frenštatu pod Radhoštjem na Češkem, Rašnovu v Romuniji, Lillehammerju na Norveškem, Stamsu v Avstriji in za konec sledi še Klingenthal v Nemčiji.

Poletna velika nagrada se bo začela s tekmama 20. in 21. julija v Wisli ter nadaljevala v Hinterzartnu, postaje so še Courchevel, Zakopane, Hakuba, Hinzenbach in sklepna 5. oktobra v Klingenthalu.

Wisla in Zakopane bosta gostili moštveni preizkušnji, Hinterzarten mešano moštveno tekmo, ženske tekme poletnega grand prixa pa bodo v Hinterzartnu, Courchevelu in Frenštatu.

Spored tekmovanja v Kranju
Petek:
16.00 uradni trening (2 seriji)
18.00 tekma

Sobota:
8.30 poskusna serija
9.30 tekma