Nekdanji slovenski smučarski skakalec, nato pa funkcionar Primož Ulaga je obtožen nezakonitega prejemanja daril. Foto: www.alesfevzer.com
Nekdanji slovenski smučarski skakalec, nato pa funkcionar Primož Ulaga je obtožen nezakonitega prejemanja daril. Foto: www.alesfevzer.com

"Narok je bil preklican na predlog zagovornika obtoženega. Datum za naslednji narok za glavno obravnavo trenutno še ni razpisan," so sporočili z ljubljanskega okrožnega sodišča.

Tožilstvo: Ulaga zahteval nezakonito provizijo
Tožilstvo Ulagi očita štiri dejanja nezakonitega prejemanja daril. Gre za dejanja iz sezone 2012/13, ko naj bi v vlogi predsednika SZS-ja reprezentantom pomagal pri iskanju osebnih pokroviteljev, za to pa zahteval provizijo. Zahteval naj bi osemodstotno provizijo.

Ulaga: Gre za veljavno prakso v športu
A Ulaga vse to zanika, češ da je tekmovalcem omogočal boljše pogodbe in večje prihodke, za to pa je zahteval nagrado, kar je po njegovem mnenju veljavna praksa v športu.

Tepeš, Prevc in Kranjec niso želeli plačati
Med tistimi, ki so Ulagi plačali provizijo, naj bi bili trenerja Nejc Frank in Janez Grilc ter skakalec Andraž Pograjc. Reprezentanti Jurij Tepeš, Peter Prevc in Robi Kranjec mu provizij niso izplačali, a je po prepričanju tožilstva kazniva že sama zahteva.

Če bo sodišče odločilo, da je kriv, Ulagi grozi do pet leta zapora
Prav ta afera naj bi Ulago nato leta 2013 odnesla z mesta predsednika zveze. Če bo sodišče odločilo, da je kriv, mu grozi do pet let zapora, sodišče pa mora zadevo končati do leta 2023, ko bo zastarala.