Odkritje odštevalnika v Planici. Foto: BoBo
Odkritje odštevalnika v Planici. Foto: BoBo

Dnevi, ure, minute in sekunde se bodo odštevali na dveh lokacijah, v Nordijskem centru Planica in na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori. Odštevalnika bosta vsakega mimoidočega opozorila na to, da je Slovenija pripravljena na velik izziv in tudi priložnost, da se pokaže kot gostiteljica izjemnega dogodka.

V Planici načrtujejo poseben štart za oba tekaška maratona

Slovesno je odštevalnik v Planici odkril predsednik organizacijskega odbora Planica 2023 Enzo Smrekar, ki sta mu na pomoč priskočila smučarski skakalec Žiga Jelar in tekač na smučeh Miha Šimenc.

"Smučarska zveza Slovenije vstopa v razvojno obdobje. Približuje pa se tudi največji športni dogodek v slovenski zgodovini, svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023. Današnji dan zaznamuje uradno odkritje odštevalnika, ki nam bo v vsakem trenutku pokazal, kako blizu smo uvodni slovesnosti," je dejal tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije Smrekar.

"Prepričan sem, da nam bo svetovno prvenstvo uspelo pripraviti v najboljši luči, kljub razmeram, ki trenutno vladajo po svetu. Zahvaljujem se direktorju Nordijskega centra Planica Franciju Petku za dobro sodelovanje, občini Kranjska Gora in njenemu županu Janezu Hrovatu za gostoljubje v tej prečudoviti dolini, ter vsem, ki bodo to prvenstvo naredili nepozabno," je ob uradnem odkritju še povedal Smrekar.

V Planici se pripravljajo na svetovno prvenstvo 2023 s polnim številom gledalcem