Timi Zajc je najbolj konstanten slovenski skakalec v tej zimi. Foto: EPA
Timi Zajc je najbolj konstanten slovenski skakalec v tej zimi. Foto: EPA

"Za hitrost niti nisem vedel, da je slaba. V kvalifikacijah sem naredil dober skok. Potem se mi je v prvi seriji, preden bi moral iti na meritve, zataknila zadrga na levem rokavu in se ni dala zapreti, saj se je ujela v blago ob strani. Že prvič sem preveč na silo potegnil, nato pa tudi dva nisva mogla tega odblokirati. Enostavno so šli naslednji skakalci s startnega seznama mimo mene naprej. Kontrolor mi je dejal, da bom lahko skočil, če popravim napako. Za silo sem jo popravil z lepilnim trakom. To je me spravilo s tira, bolj kot s svojim skokom sem se v glavi ukvarjal z nesrečno zadrgo," je težave podoživel 18-letnik in priznal, da je bil enostavno preveč živčen.

Gros: Zadrga je le del trenutne raztresenosti

Med vožnjo so se mu zatresle noge
"Na vrhu sem se počutil zelo dobro, ko sem se pripravljal na meritve, bil sem zelo sproščen. Nato pa je prišlo do težav z zadrgo. Imel sem dobre občutke, nato pa se mi je vse podrlo. Med vožnjo po zaletišču so se mi tresle noge, bil sem zelo živčen in sploh nisem razmišljal, kaj moram narediti. Ker sem meril na zelo dober rezultat, je bilo razočaranje res veliko," je dejal Zajc, ki je turnejo končal na 20. mestu.

Dres je hotel takoj vreči stran
Po napaki, ki jo je nato storil na odskočni mizi in mu je odnesla skoraj zanesljivo uvrstitev med najboljših 10, je bil najbolj jezen sam nase. "In na dres. Na drugega se ne morem jeziti, saj to ni bila krivda nobenega, to se redko pripeti, a žal se je ravno meni. Bil sem tako jezen, da sem dres takoj želel vreči stran. Pustil sem ga na mizi, nato so ga fantje pregledali in tudi popravili zadrgo. Najbrž mi ne preostane drugega, kot da bom še naprej skakal s tem dresom, saj mu najbolj zaupam. Na treh tekmah me je popeljal med deseterico, tako da mislim, da bom kar s tem nadaljeval," je nadaljeval Zajc, ki je negativne občutke že predelal in je misli usmeril proti novim izzivom.

Sorodna novica Če v Predazzu in Zakopanah ne bo "preboja", Jasnič napovedal "radikalne ukrepe"

Verjame v Bertonclja
Ta konec tedna bo prvič nastopil v Predazzu, zato skakalnice še ne pozna: "Cilji ostajajo isti. Čim večkrat želim skočiti med deseterico in upam tudi na kakšen svoj presežek." Na vprašanje, kaj meni o napovedani menjavi trenerja sredi sezone, če se dosežki skakalcev ne bodo izboljšali, pravi, da bi bila menjava nesmiselna: "Mislim, da delamo dobro, da vsi verjamemo v to delo in imamo dobro ekipo. Vsak nov trener potrebuje vsaj eno sezono, da uveljavljene poteze začnejo delovati. Meni takšen način dela zelo ustreza in nad ničimer se ne morem pritoževati."

Jasnič napovedal ukrepe
Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je bil na torkovi novinarski konferenci v Ljubljani precej nedvoumen ‒ strokovno vodstvo ima za izboljšanje rezultatov na voljo le še dve postojanki svetovnega pokala, v Predazzu in Zakopanah: "Če ti postojanki ne bosta prinesli izboljšanja rezultatov, bomo povlekli radikalne poteze."