Na zadnjem svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu je blestel Peter Prevc. Foto: EPA
Na zadnjem svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu je blestel Peter Prevc. Foto: EPA

Prvenstvo je bilo sprva podeljeno Harrachovu na Češkem, a so ga morali zaradi tehničnih težav z objektom prestaviti. Decembra je svetovno prvenstvo gostila Planica, potem ko je lani marca tekmovanje preprečila pandemija covida-19. Naslednje prvenstvo bo sicer čez leto dni v Vikersundu na Norveškem, kjer je leta 2012 svetovni prvak postal Robert Kranjec. Na Kulmu leta 2016 se je z zlato snežinko okitil Peter Prevc.

Prav tako so zamenjali kraj svetovnega prvenstva v deskanju in smučanju prostega sloga. Namesto Krasnojarska v Rusiji bo tekmovanje gostila švicarska regija Engadine, kar je posledica odločitve Mednarodne protidopinške agencije (WADA), da Rusija do leta 2025 ne sme gostiti nobenega svetovnega prvenstva.

Po pregledu vseh najnovejših podatkov in informacij v povezavi s pandemijo covida-19 se je svet FIS-a strinjal, da bo 52. kongres zveze organiziral 4. junija prek spleta, da bi zagotovil varnost in zdravje vseh zainteresiranih strani. Njegov dnevni red bodo skrajšali, na njem pa bodo vključene volitve predsednika in sveta FIS-a za mandat do volitev na kongresu leta 2022. Rok za oddajo vlog za predsednika in svet FIS-a je 30 dni pred volitvami. Sestanke odbora FIS-a, ki tradicionalno potekajo v dneh pred kongresom, bodo prav tako priredili prek spleta.