Orli bodo v Planici leteli brez navzočnosti gledalcev.Foto: BoBo
Orli bodo v Planici leteli brez navzočnosti gledalcev.Foto: BoBo

Na Vitrancu so organizatorji zaradi odlične sezone Žana Kranjca, ki se bori za veleslalomski globus, zlasti v soboto pričakovali veliko množico gledalcev, toda tribune bodo samevale. Prodaja vstopnic sicer v celotnem proračunu prireditve predstavlja le petodstotni delež, toda tekma je popolnoma drugačna, če je na njej pravo navijaško vzdušje, kot če jo spremljajo le funkcionarji in novinarji.

Hofer: Smučarski skoki brez gledalcev niso isto

Iz raja do pekla
Tudi memorial Draga Grubelnika, ki bi moral biti v petek, je odpovedan, prav tako sobotni javni žreb startnih številk za nedeljski slalom in zabava z Janom Plestenjakom in Nino Pušlar pred dvorano Vitranc.

Planica ob 650 tisoč evrov
Še večji finančni udarec so doživeli prireditelji svetovnega prvenstva v poletih, saj bi bilo v dolini pod Poncami v štirih dneh nekaj deset tisoč gledalcev. Prvi izračuni kažejo, da bo imela prireditev primanjkljaj 650 tisoč evrov.

Zaradi novega koronavirusa je Mednarodna smučarska zveza že prej odpovedala finale svetovnega pokala alpskih smučarjev v Cortini d'Ampezzo, ki bi se moral začeti čez 10 dni. Zadnji postaji sezone sta tako Kranjska Gora (moški) in Are (ženske).

Kako do vračila kupnine za vstopnice?

Organizatorji planiške prireditve vse imetnike vstopnic obveščajo, da bodo v prihodnjih dneh sporočili, na kakšen način bodo dobili vrnjen denar. "Vse ljubitelje smučarskega športa prosimo za veliko razumevanja in potrpljenja, saj nas v teh dneh čaka veliko dela."

Prazne tribune v tako rekoč vseh dvoranah
Prireditve v zaprtih prostorih se omejijo na največ 100 udeležencev, je na novinarski konferenci še sporočil minister za zdravje Aleš Šabeder. Prej je bila meja postavljena pri številki 500, tako da navijači pretekli konec tedna v številnih ligaških tekmovanjih (košarka, odbojka, rokomet ...) niso bili preveč prikrajšani in so si lahko večino tekem ogledali v živo.

Organizatorji v Kr. Gori in Planici razočarani - gospodarska škoda bo velika
Pokal Vitranc bo potekal po načrtu, čeprav gledalcev ne bo