Nika Križnar je preteklo sezono sklenila na najboljši mogoči način ‒ z osvojitvijo velikega kristalnega globusa. Foto: EPA
Nika Križnar je preteklo sezono sklenila na najboljši mogoči način ‒ z osvojitvijo velikega kristalnega globusa. Foto: EPA

V moški A-reprezentanci so Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Domen in Peter Prevc, Žiga Jelar, Timi Zajc ter Tilen Bartol, zunaj je ostal Cene Prevc.

Žensko člansko reprezentanco pa sestavljajo Urša Bogataj, Jerneja Brecl, Ema Klinec, Katra Komar, Nika Križnar in Špela Rogelj.

Jasnič: Ena uspešnejših sezon
Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se je prvič v novi sezoni zbral 7. aprila. "Seznanili smo se s poročili o pretekli sezoni, ki je bila ena izmed uspešnejših, ob vseh osvojenih medaljah na svetovnem prvenstvu pa je vrhunec veliki kristalni globus, ki ga je osvojila Nika Križnar," je za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) v uvodu povedal predsednik zbora in odbora Ljubo Jasnič.

"Včeraj smo se sešli drugič, seja je bila dolga, temeljito smo prečesali vse, kar se je zgodilo, in vse, kar načrtujemo. Lahko potrdim, da je bila pretekla sezona res ena najboljših, hkrati pa tudi zahtevnejših. Koronavirus je vplival na njen potek, na finančno strukturo, a vse smo uspešno premagali," je dodal Jasnič in povedal, da so sprejeli vse predloge glede sestav ekip v smučarskih skokih, torej tako za moško kot za žensko reprezentanco, pripombe so imeli pri načrtu za nordijsko kombinacijo.

Nordijska kombinacija je rana
Odbor je želel, da se nekatere stvari dopolnijo, popravijo do konca meseca, nato pa bo to šlo neposredno na zbor, ki bo maja. "Nordijska kombinacija oziroma njen razvoj je na neki način naša rana. Po olimpijskih igrah 2018 smo želeli, da bi se razvoj odvijal hitreje, a se ne. Na mizi smo imeli predstavitev dosežkov v zadnjih desetih letih in ugotovili smo, da se ne razvijamo, kot bi se morali. Pred nami sta dva velika izziva, že prihodnje leto olimpijske igre v Pekingu in nato domače svetovno prvenstvo. Ne zatiskamo si oči tudi pred dogodki, ki niso pustili najboljše luči v skakalnih reprezentancah, a stvari se rešujejo," je še zatrdil Jasnič.

Ekipe mora potrditi še zbor, katerega seja je predvidena prihodnji mesec.


Moška A-reprezentanca:
Glavni trener: Robert Hrgota
Trener pomočnik: Gašper Berlot, Gašper Vodan
Trener svetovalec: Jani Grilc

Anže Lanišek, Mengeš
Bor Pavlovčič, Rateče Planica
Domen Prevc, Triglav Kranj
Peter Prevc, Triglav Kranj
Žiga Jelar, Triglav Kranj
Timi Zajc, Ljubno BTC
Tilen Bartol, Sam Ihan


Ženska A-reprezentanca:
Glavni trener: Zoran Zupančič
Trener pomočnik: Anže Lavtižar

Urša Bogataj, Ilirija
Jerneja Brecl, Mislinja
Ema Klinec, Žiri
Katra Komar, Bohinj
Nika Križnar, Žiri
Špela Rogelj, Ilirija