Foto: SKD Triglav Split Foto:
Foto: SKD Triglav Split Foto:
25. obletnica SKD Triglav Split
Čestitke ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca. Foto: SKD Triglav Split
25. obletnica SKD Triglav Split
V kulturnem delu svečanosti je nastopil Mešani pevski zbor Triglav Split, pod vodstvom prof. Tatjane Kurajica. Foto: SKD Triglav Split
25. obletnica SKD Triglav Split
V prostorih društva so odprli razstavo klekljane čipke. Foto: SKD Triglav Split

S svečano akademijo smo Slovenci v Splitu 12. maja proslavili lep jubilej, 25 let plodnega dela v mirni splitski luki. Na slovesnosti so bili z nami mnogi viski gosti, ki so se iskreno veselili naših uspehov na prehojeni poti.

Za dobro opravljeno delo nam je čestital minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc, veleposlanica RS na Hrvaškem dr. Smiljana Knez, ki skrbno spremlja naše delovanje, nam je zaželela še veliko ustvarjalnih let pod dalmatinskim soncem. Poverjenica vlade RH za Split Branka Ramljak je prav tako izrekla čestitke, poudarila odlično sodelovanje med društvom in mestnimi strukturami ter vlogo in kvaliteten doprinos slovenske manjšine in društva Triglav pri oblikovanju kulturnega življenja mesta Splita.

Pozdravili so nas še predsednik Zveze slovenskih društev na Hrvaškem Darko Šonc, glavna tajnica SIM Jasmina Ilić in mnogi predstavniki drugih društev na Hrvaškem.

Da smo slovenska manjšina na tem prostoru čvrst most med dvema sosednjima, prijateljskima državama, da smo ustvarili topel dom z bogato vsebino, je v svojem pogledu na pretekla leta zaključil predsednik društva mag. Cveto Šušmelj.

V kulturnem delu svečanosti so nastopili Mešani pevski zbor Triglav Split, pod vodstvom prof. Tatjane Kurajica, pihalni kvartet En hribček, ki ga sestavljajo mladi slovenski glasbeniki, člani orkestra Opere HNK Split, a na kraju so s svojim nastopom polno dvorano raznežili Lori, Duje in Marin, učenci pouka slovenskega jezika. Program je moderirala in vodila Vera Hrga.