Foto: SKD Triglav, Split
Foto: SKD Triglav, Split

Veselo vabilo na prireditev ob dnevu žena me ni uspelo pripraviti na doživetje, ki so nam ga priredili Kekci v soboto, desetega marca. To ni bila samo čestitka ob mednarodnem prazniku, to je bil pravi ognjemet vsega, kar so nam pripravili.

Gabi in Ivana sta razstavili svoje keramične izdelke, ki sta jih izdelali v keramični delavnici v Ljubljani. O njih smo že prej nekaj vedeli, zdaj pa sta jih popolnoma dokončane in zaokrožene v opus čudovito prezentirali v društvu.

Z dvema panojema prelepih fotografij se nam je predstavila novo osnovana foto-sekcija. Obema novima skupinama želimo veliko uspeha in veselja pri ustvarjanju, nam pa veliko užitkov ob sadovih njihovega dela.

Da pa veliko vloženega truda daje dobre rezultate, so znova dokazali Verini Kekci. Tokrat so bili vsestranski. Spoprijeli so se s kamišibajem - in to pošteno. Sami so naslikali vsebino svojih recitacij in pesmic. Paula, Roko in Toma so recitirali o mesecih v letu, z narodnimi pesmimi Zima, zima bela, Prišla bo pomlad, Barčica po morju plava in Jesenski, ki so jih zapeli vsi skupaj, pa so nam predstavili še letne čase.

Pavčkovo Kako raste mama je z veliko igralskih in kamšibajskih spretnosti odigral naš Duje. Najmlajši Kekec Karlo je mamici čestital s šopkom vijolic, prireditev pa je odlično vodila učenka Lori.

Na panoju so razstavili še lepe želje za mamice, babice, in izdelke, ki so jih naslikali v delavnici v Meštrovićevi galeriji.

Zataknilo se je le takrat, ko naj bi tudi publika zapela z njimi. Pa to ni pokvarilo vzdušja, ravno nasprotno - prav sproščeno smo se vsi nasmejali in se potem pogostili z miškami in s sokom.

SKD Triglav, Split