Arven Šakti Kralj Szomi: I See Stories. Foto: Bahoe Art House
Arven Šakti Kralj Szomi: I See Stories. Foto: Bahoe Art House

Do zdaj je imelo avstrijsko občinstvo v sklopu tega projekta možnost spoznati dela Roberta Juraka, Uroša Potočnika in Cvetke Hojnik, v naslednjih mesecih bosta prav tako v galeriji Bahoe Art House na ogled še razstavi Štefana Galiča z naslovom Natura viva in Franca Mesariča z naslovom Barve Prekmurja.

Z aktualno razstavo I See Stories se zdaj torej predstavlja Arven Šakti Kralj Szomi (1974), ki največ ustvarja v fotografiji in sorodnih umetniških praksah ter redno razstavlja doma in v tujini. Umetnica je diplomirala na Goldsmiths' College – University of London in magistrirala v Ljubljani na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO).

Tematsko se v svojem fotografskem delu zadnjega obdobja osredotoča na lik deklice in dekleta, ki ga raziskuje v sklopu projekta Dekle jesenske nebine, za katerega je bila nagrajena z delovno štipendijo ministrstva za kulturo.

Vrhunski dosežki slovenske umetnosti
Veleposlaništvo RS na Dunaju, ki je projekt postavilo v sodelovanju z eno najuglednejših dunajskih kulturnih institucij Alte Schmiede in galerijo Bahoe Art House, z aktualno razstavo nadaljuje umeščanje vrhunskih slovenskih umetniških dosežkov v avstrijsko središče.

Sorodna novica Slovenski umetniki osvajajo Dunaj: leto sosedskega dialoga prinaša serijo razstav

Tudi ob razstavi I See Stories bo tako kot ob preteklih v okviru tega projekta izšel večjezični – slovenski, nemški, angleški – katalog z uvodnim esejem. Ob tej priložnosti ga je napisala avstrijska pisateljica Marlene Streeruwitz.

Epidemiološka situacija še zmeraj ne omogoča dogodkov z večjim številom gostov, zato bo odprtje razstave Arven Šakti Kralj Szomi potekalo v zakonsko mogočem okviru. Odprla jo bo slovenska veleposlanica na Dunaju Ksenija Škrilec v prisotnosti umetnice in generalnega sekretarja Alte Schmiede Walterja Famlerja.

Razstavo I See Stories si bo mogoče ogledati do 20. aprila – tudi kar skozi okno galerije Bahoe Art House na Dunaju.