Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Socialno podjetništvo

6.6.2018

Socialno podjetništvo je oblika podjetništva, usmerjenega v odpravljanje družbenih neenakosti, problemov in pomanjkljivosti. Več o razlogih za razvoj socialnega podjetništva in o posledicah, ki ga imajo tovrstna podjetja na blaginjo celotne družbe se bomo v studiu pogovarjali s prof. dr. ZINKO KOLARIČ, sociologinjo, ki na FDV UL predava o socialnem podjetništvu in TOMAŽEM STRITARJEM, podjetnikom z dolgoletnimi izkušnjami na področju socialnega podjetništva.

Bili smo tudi v Mariboru, kjer deluje TKALKA, skupnostni razvojni center, ki združuje več kot 50 organizacij in čez 120 posameznikov v razvojnih programih in podjetniških iniciativah. V Ljubljani pa smo obiskali ROBIN FOOD, trgovino, ki si prizadeva, da hrana, ki bi sicer ostala zavržena, vseeno najde svoje uporabnike.

Ob koncu oddaje se nam bo pridružil še mag. BOGDAN DOBNIK, direktor podjetja BOLJE, ki se ukvarja s predelavo odpadnega jedilnega olja.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.