Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Meje materinske ljubezni

21.11.2018

Rojstvo otroka in materinske vloge je eno največjih poglavij v življenju. Vzgoja je v rokah staršev in odločitev, kdaj in koliko naj bo otrok samostojen gre v korak z njo. Ljubezen matere naj bi bila brezmejna, vendar meje vseeno so. Kdaj so te prestopljene? Kako to občuti otrok, ki odrašča in odraste. Je res, da lahko ločena mati vidi v svojem otroku odsev partnerja?

V zadnjih časih se je porodila besedna igra »hotel mama« - kaj ta zares odraža – gre res vedno zgolj za posledice družbenega stanja, ujetosti zaradi materialne odvisnosti, ali pa se morda kdaj skriva v tem sobivanju in večni (o)skrbi za svojega otroka tudi posesivnost. Je potem pričakovanje vračanja čustev razumljivo?

Mama je ena sama. To drži in prav je, da se tega zavedajo tako otroci kot tudi sama mama. Pri tem pa moramo razumeti tudi, da mama ni edina oseba na tem svetu in da se morajo odnosi naših najbližjih razvijati tudi z drugimi in drugačnimi od nas. Prav je, da ljubimo in smo ljubljeni, ob tem pa spoštujemo meje in ohranjamo dostojanstvo.


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.