Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Slovenski pozdrav - Arhiv

Slovenski pozdrav

Predvajali bomo 12 nastopov ansamblov, ki se niso uvrstili v finale tekmovanja za Slovensko polko in valček 2019. Med glasbo pa smo vpletli najbolj odmevne in smešne nastope Tilna Artača, ki se je pojavljal v vlogah ciganke in vedeževalke Emeralde ter kmečkega intelektualca Serpentinška.

Slovenski pozdrav, Slovenska polka in valček 2019

Slovenska polka in valček je najbolj eminenten festival narodnozabavne glasbe, letos bo že 23. po vrsti. Ustvaril je številne, zdaj že ponarodele polke in valčke. Festival je tudi med glasbeniki in avtorji najbolj priljubljen, tudi najbolj odmeven, saj ga neposredno prenašata tako Radio kot Televizija Slovenija. Velikokrat pa se k prenosu priključita tudi Radio Maribor in Radio Koper. Posebej smo ponosni, da smo letos v sistem odločanja in izbire v kvalifikacijah in na prireditvi vključili vse tri nacionalne radijske programe ter 8 lokalnih/regionalnih postaj. Na dogodku bo nastopilo 12 ansamblov, slišali bomo 6 polk ter 6 valčkov. Spremljevalni program pa bo posvečen glasbenemu opusu mag. Ivana Sivca. Voditelja bosta Darja Gajšek in Blaž Švab, urednik Andrej Hofer, režiser Marjan Kučej.

Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

Nastopili bodo Vagabundi, Veseli svatje ter z Avsenikovo vižo Jadraj z menoj Irena Vrčkovnik in Marko Pezdirc. Slišali bomo novo pesem Klape Skala, v rubriki Ker jih že dolgo nismo slišali pa zimzeleno Domovina v izvedbi Slovenskega okteta. Za zadnje mesto na festivalu SPV, ki bo 31. maja, se borita ansambla Cik-Cak in Prisrčniki.

Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

Štirje kovači praznujejo 65 let neprekinjenega igranja. V oddaji gostimo Franca in Hermino Šegovc z ansamblom. Za nastop na festivalu SPV, ki bo konec maja, se borita ansambla Zeme s Koroške ter Prleški kvintet. Nastopili bodo še priljubljeni Gadi, ansambel Braneta Klavžarja, z novo pesmijo Čuki, v rubriki Ker jih že dolgo nismo slišali pa ansambel Glas s Slakovo uspešnico Svatje že vriskajo.

Slovenski pozdrav

Festival SPV bo v Poletnem gledališču Studenec, za preboj pa se tokrat borita Vera in Originali z Ljubečne ter Kraški kvintet iz Repentabora v Italiji. Slišali bomo še Beneške fante, ansambel Jureta Zajca, Prifarske muzikante s harmonikarji Tonija Sotoška, povsem novo pesem pa bo predstavil odlični vokalist Marko Vozelj z Mojstri. Iz arhiva smo izbrskali Avsenikovo polko Narodna noša; zapela jo bosta Braco Koren in Vera Šolinc. Lušno bo tudi s Serpentinškom. Voditelja Darja in Blaž. Urednik Andrej Hofer.

Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

Festival Slovenska polka in valček (konec maja) je vse bliže, za vstopnico se potegujeta ansambla Raubarji iz Poljanske doline ter Mladika iz Dramelj pri Celju. Ob 30. obletnici bo z Venčkom uspešnic z nami skupina Malibu, pel bo Alfi Nipič s svojimi muzikanti, osebni jubilej – 70 let – pa je praznoval tudi Franc Žerdoner iz Velenja, ki bo gost z ansamblom. Nekaj zimzelenih bo natrosil ploden kantavtor Tomaž Domicelj, njegova »Slovenskega naroda sin« je stara 40 let. Iz arhiva smo potegnili Avsenikovo Prijatelji, ostanimo prijatelji, za humor pa spet skrbi Miro Serpentinšek, ki ga igra Tilen Artač. Voditelja: Darja Gajšek in Blaž Švab, režija Marjan Kučej, urednik Andrej Hofer.

Slovenski pozdrav

V finalu festivala SPV bi radi nastopili Špadni fantje iz Vipave in ansambel Petka iz Šentjurja. Samo enemu bo uspelo, odločile bodo radijske postaje. Peli bodo še člani družinskega ansambla Frančič, ans. Tonija Verderberja z Marjanom Zgoncem, Pvaninski abuhi (Planinski orli), v rubriki Ker jih že dolgo nismo slišali pa bodo nastopili odlični fantje-vokalisti sestava Valovi. Novo uspešnico Hulapalu predstavljajo Poskočni muzikanti, Miro Serpentinšek pa bo spet »pametoval«.

Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

Bitka za nastop na festivalu SPV se nadaljuje z ansambloma Petan iz Gorenjega Mraševega ter Naveza iz Slovenj Gradca. Voditelja Darja in Blaž bosta pozdravila tudi Slovenske muzikante, Družinski trio Pogladič, ansambel Stil z novo pop skladbo, v rubriki Ker jih že dolgo nismo slišali pa bosta pela Anka in Štefan Frece. Zadišalo bo po Planici s Timijem Zajcem in Slovenskimi zvoki, kjer igra njegov oče, radijske postaje pa bodo dodale piko na i pri glasovanju. Je Miro Serpentinšek res postal znanstvenik? Kaj je odkrila Emeralda? Več ta petek ob 20.00. Urednik Andrej Hofer.

Slovenski pozdrav

Prvič bodo v oddaji Potepini iz okolice Velenja, veselili se bomo s Hišnim ansamblom Avsenik, ki slavi 20 let, slišali bomo še ansambel Pogum z Dolenjske ter obudili spomin na uspešnico Oplotničanov s Tinetom Lesjakom izpod Pohorja. Balado s Popevke nam bo zapel Andraž Hribar in skupina Kavsov brat. Za vstop v finale festivala SPV se tokrat borita Topliška pomlad iz Dolenjskih toplic in Frajerke iz Dupleka. Kaj je tokrat pripravil Miro Serpentinšek, o čem bo vedeževala Emeralda? Vse niti imata v rokah Darja in Blaž, urednik oddaje je Andrej Hofer.

Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

Nastopili bodo Mladi Dolenjci, ansambel Simona Gajška, ob 70. rojstnem dnevu bomo čestitali Francu Miheliču, uspešnico Planinski krst pa bodo zaigrali člani zasedbe Jodel Express. Za nastop na festivalu SPV bosta tekmovala ansambla Vikend iz Vinske Gore in Kvinta iz Šmarjeških toplic. Glasovalo bo sedem radijskih postaj (tri nacionalne in 4 lokalne). Novo uspešnico bosta v akustični izvedbi predstavila Žan Serčič na kitari in Gaja Prestor. Nasmejal nas bo Tilen Artač v vlogah Mirka Serpentinška in ciganke Emeralde. Voditelja Darja in Blaž, urednik Andrej Hofer.

Slovenski pozdrav

Spoznali bomo nova ansambla za nastop na festivalu Slovenska polka in valček: S.O.S. kvintet z Raven na Koroškem in Krjavlje iz Stične. Obudili bomo spomin na stare čase s pesmijo Le prijatelja bodiva z Novimi spomini in Markom Pezdircem. Peli bodo še Slavko Ivančić, ansambla Hinka Krčka in Petra Finka ter trio Roberta Smolnikarja z mednarodno priznano sopranistko Mojco Bitenc. Humorist oddaje je Tilen Artač, voditelja pa Darja Gajšek in Blaž Švab.

Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

Za nastop na festivalu SPV se borita ansambla Sekstakord iz Šentjurja in Roka Žlindre z Vokalno skupino Amabile iz Sodražice. O njihovi usodi bodo odločale radijske postaje. Gospod Miro in gospa Emeralda bosta nasmejala občinstvo. Darja in Blaž bosta gostila še Gade, Jana Plestenjaka in Cota z Modrijani, Klateže ter Kvatropirce. Zimzeleno Prinesi mi rože bodo zapele Vesele Štajerke. Urednik Andrej Hofer, režiser Marjan Kučej.

Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

Za preboj v finale festivala Slovenska polka in valček se borita ansambla Opoj iz Gornje Radgone ter Veseli Dolenjci iz Krmelja pri Sevnici. Slišali bomo še Poskočne muzikante z novo balado, uspešnico Fantov z vseh vetrov, z nami bo skupina Victory ter Veseli svatje in ansambel Spev. Uspešnico iz zakladnice domače glasbe bodo izvedli v ansamblu Banovšek. Gledalce bosta nasmejala gospa Emeralda in Miro Serpentinšek.

Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

V pomladni seriji oddaj bomo spoznavali polfinaliste festivala Slovenska polka in valček 2019. V vsaki oddaji bosta tekmovala dva ansambla, tokrat Šepet iz Šmartnega ob Paki in Vražji muzikanti iz Kamnice. Spoznali bomo oba kraja in lokalne veljake, ki bodo za skupini navijali. Igrali bodo še Grega in Sašo Avsenik, ansambel Smeh, Rudi Šantl ter Tanja Žagar. Obujali bomo starejše uspešnice, eno takih bodo zapeli fantje skupine Nemir. Za humor bo poskrbel mladi Miro Serpentinšek.

Slovenski pozdrav, narodnozabavna oddaja

V finalni oddaji se bosta za zmago potegovali družini Kobolt iz Mežice in Frančič iz Šentjerneja. Igrali in peli bodo še Monika Avsenik, ansambla Smeh in Spev, Nina Pušlar, ansambel Jureta Zajca z Anjo Zajc, Nuša Derenda in Sekstakord ter ansambel Poljanšek.

Silvestrski pozdrav, 2. del

V Silvestrskem pozdravu bodo nastopili najbolj priljubljeni slovenski zabavni in narodno-zabavni glasbeniki, ki bodo poskrbeli za raznolik glasbeni program, ob katerem boste gledalke in gledalci Televizije Slovenija plesali in se zabavali pozno v noč. Za večurno glasbeno zabavo bodo poskrbeli Marko Vozelj in Mojstri, Isaac Palma, Dejan Vunjak, Pop Design, Nina Pušlar, Challe Salle, Alfi Nipič, Uroš in Tjaša, Čuki, Alya, Helena Blagne, Manca Špik, Eros, Kvatropirci, Vivere, Nuška Drašček, Prifarski muzikanti, Poskočni muzikanti, Modrijani, Spev, Ansambel Petra Finka, Pogum, Primorski fantje, Slovenski zvoki, Veseli svatje, Ansambel Nemir, Akordi, Stil, S.O.S. kvintet, Mladi Dolenjci, Vražji muzikanti, Ansambel Saša Avsenika … Kot se za silvestrovo spodobi, pa boste tudi odštevali in nazdravili prihodu novega leta. Gostiteljema silvestrskega večera, Darji Gajšek in Blažu Švabu, se bodo pridružili Ana Tavčar, Andrej Hofer, Rosvita Pesek, Slavko Bobovnik, Erika Žnidaršič, Saša Jerkovič ter Bernarda Žarn.

Silvestrski pozdrav, 3. del

V Silvestrskem pozdravu bodo nastopili najbolj priljubljeni slovenski zabavni in narodno-zabavni glasbeniki, ki bodo poskrbeli za raznolik glasbeni program, ob katerem boste gledalke in gledalci Televizije Slovenija plesali in se zabavali pozno v noč. Za večurno glasbeno zabavo bodo poskrbeli Marko Vozelj in Mojstri, Isaac Palma, Dejan Vunjak, Pop Design, Nina Pušlar, Challe Salle, Alfi Nipič, Uroš in Tjaša, Čuki, Alya, Helena Blagne, Manca Špik, Eros, Kvatropirci, Vivere, Nuška Drašček, Prifarski muzikanti, Poskočni muzikanti, Modrijani, Spev, Ansambel Petra Finka, Pogum, Primorski fantje, Slovenski zvoki, Veseli svatje, Ansambel Nemir, Akordi, Stil, S.O.S. kvintet, Mladi Dolenjci, Vražji muzikanti, Ansambel Saša Avsenika … Kot se za silvestrovo spodobi, pa boste tudi odštevali in nazdravili prihodu novega leta. Gostiteljema silvestrskega večera, Darji Gajšek in Blažu Švabu, se bodo pridružili Ana Tavčar, Andrej Hofer, Rosvita Pesek, Slavko Bobovnik, Erika Žnidaršič, Saša Jerkovič ter Bernarda Žarn.

Silvestrski pozdrav, 1. del

V Silvestrskem pozdravu bodo nastopili najbolj priljubljeni slovenski zabavni in narodno-zabavni glasbeniki, ki bodo poskrbeli za raznolik glasbeni program, ob katerem boste gledalke in gledalci Televizije Slovenija plesali in se zabavali pozno v noč. Za večurno glasbeno zabavo bodo poskrbeli Marko Vozelj in Mojstri, Isaac Palma, Dejan Vunjak, Pop Design, Nina Pušlar, Challe Salle, Alfi Nipič, Uroš in Tjaša, Čuki, Alya, Helena Blagne, Manca Špik, Eros, Kvatropirci, Vivere, Nuška Drašček, Prifarski muzikanti, Poskočni muzikanti, Modrijani, Spev, Ansambel Petra Finka, Pogum, Primorski fantje, Slovenski zvoki, Veseli svatje, Ansambel Nemir, Akordi, Stil, S.O.S. kvintet, Mladi Dolenjci, Vražji muzikanti, Ansambel Saša Avsenika … Kot se za silvestrovo spodobi, pa boste tudi odštevali in nazdravili prihodu novega leta. Gostiteljema silvestrskega večera, Darji Gajšek in Blažu Švabu, se bodo pridružili Ana Tavčar, Andrej Hofer, Rosvita Pesek, Slavko Bobovnik, Erika Žnidaršič, Saša Jerkovič ter Bernarda Žarn.

Silvestrski pozdrav, 4. del

V Silvestrskem pozdravu bodo nastopili najbolj priljubljeni slovenski zabavni in narodno-zabavni glasbeniki, ki bodo poskrbeli za raznolik glasbeni program, ob katerem boste gledalke in gledalci Televizije Slovenija plesali in se zabavali pozno v noč. Za večurno glasbeno zabavo bodo poskrbeli Marko Vozelj in Mojstri, Isaac Palma, Dejan Vunjak, Pop Design, Nina Pušlar, Challe Salle, Alfi Nipič, Uroš in Tjaša, Čuki, Alya, Helena Blagne, Manca Špik, Eros, Kvatropirci, Vivere, Nuška Drašček, Prifarski muzikanti, Poskočni muzikanti, Modrijani, Spev, Ansambel Petra Finka, Pogum, Primorski fantje, Slovenski zvoki, Veseli svatje, Ansambel Nemir, Akordi, Stil, S.O.S. kvintet, Mladi Dolenjci, Vražji muzikanti, Ansambel Saša Avsenika … Kot se za silvestrovo spodobi, pa boste tudi odštevali in nazdravili prihodu novega leta. Gostiteljema silvestrskega večera, Darji Gajšek in Blažu Švabu, se bodo pridružili Ana Tavčar, Andrej Hofer, Rosvita Pesek, Slavko Bobovnik, Erika Žnidaršič, Saša Jerkovič ter Bernarda Žarn.

Slovenski pozdrav

Osrednji gost bo voditelj, humorist, pevec, Štajerec brez dlake na jeziku Vinko Šimek. V polfinalu rubrike Družina poje bosta nastopili družini Plut iz Črnomlja in Kobolt iz Mežice. Igrali in peli bodo še Gašperji in OPZ Osnovne šole Voklo, Marko Vozelj in Mojstri, Unikat ter Manca Špik in Dejan Vunjak. Voditelja sta Darja in Blaž s humoristko Urško.

1 2 3 4 5 6 7 8 9