Napovednik: Afrika iz zraka, nemška dokumentarna serija


Oglejmo si afriško naravo, ljudi in kraje, kot si jih še nismo. Ustvarjalci serije so se s kamerami podali še više in izjemna naravna čudesa afriške celine posneli z novega zornega kota. Združitev satelitskih posnetkov, fotografij iz zraka in računalniške animacije priča o Afriki iz drugačne, tudi nepričakovane perspektive.

Vsaka epizoda gledalca popelje na spektakularno pustolovščino po eni najbolj osupljivih afriških držav. V edinstvenih pogledih iz 'ptičje perspektive' na intimni svet najbolj divjih vrst v Afriki in na naravna čudesa, ob katerih se občuti ikonska identiteta te celine, potujemo preko dih jemajočih rek, jezer in džungle do kontrastnih obal oceanov, v iskanju odkritja procesov, ki so pomagali oblikovati to ogromno celino.

Serija pa prikaže tudi ljudi, ki živijo v teh hitro razvijajočih se državah ter vplivu urbanizacije in modernizacije.

1. del: Voda, 30. julija

Oddaja prikazuje, kako so vodne poti oblikovale afriško celino in omogočile življenje na njej.
Med drugim si bomo ogledali Viktorijine slapove, Okavangovo delto, Nil, raznovrstna jezera in dolgo afriško obalo, ki meji na dva oceana.

Foto: ZDF Studios
Foto: ZDF Studios
2. del: Narava, 6. avgust

Afrika se ponaša z izjemno biotsko pestrostjo in naravnimi lepotami.
V Etiopskem višavju si bomo ogledali dželade in neverjetno življenje v kisli geotermalni vodi v depresiji Danakil, v bocvanski puščavi kruhovce, v narodnem parku Amboseli afriške slone, v Ugandi pa zlovešč gozdiček Zika.

Foto: ZDF Studios
Foto: ZDF Studios
3. del: Ljudje, 13. avgust

Ta oddaja prikazuje afriška ljudstva in njihovo raznovrstno kulturo, od veličastnih spomenikov starih afriških korenin do najsodobnejših živahnih mest.
Med drugim si bomo ogledali največji rudnik diamantov, več kot štiri kilometre dolg vlak za prevažanje železove rude in velikansko sončno elektrarno v Sahari.
Videli bomo tudi, kako se prebivalci domiselno prilagajajo novim razmeram.

Foto: ZDF Studios
Foto: ZDF Studios
AFRICA FROM ABOVE / Nemčija / 2022

Režija: Andrew Zikking

Vsaka epizoda bo po predvajanju na voljo še 30 dni na portalu RTV 365.