V filmu, ki je nastal v režiji Boštjana Vrhovca po scenariju Mihe Mazzinija, poleg Ive Kranjc v glavni vlogi nastopajo še Milena Zupančič, Ivo Ban, Uroš Fürst, Brane Završan, Jette Ostan Vejrup in Peter Musevski.

Jure in Julija živita v zvezi, ki jo v veliki meri ohranjajo klišeji in formalnosti, zato je prizadevanje, da bi imela otroka, za Julijo odločilnega pomena. Ko izve za dobro novico, je vsa iz sebe – istega dne pa ji Jure pove, da jo zapušča.

Tako na božični večer Julija spet sama obišče svoje starše, da bo z njimi preživela vsakoletni družinski protokol: božično večerjo. Srečanje z mamo, še vedno polno življenjske moči in očetom, ki mu starostna senilnost otežuje življenje, je sicer polno formalne ljubeznivosti in uglajenosti, a globoko v sebi nosi dobro prikrivano zlaganost. Tokrat tudi Julijino, saj mami ne razkrije svojega položaja v celoti.

Jure slučajno izve, da je Julija noseča, zato se pojavi na družinski večerji.
Mama hoče vsemu navkljub izpeljati večer, vendar ga uniči oče, ki v fiktivnem pogovoru z »ljubeznijo svojega življenja«, razkrije svojo in ženino preteklost.

Božična večerja ni povezala družine, temveč jo je razgalila, Jureta pa postavila pred težko odločitev.

Božična večerja / Christmas Dinner / RTV Slovenija / 2011

Režija: Boštjan Vrhovec
Scenarij: Miha Mazzini
Direktor fotografije: Matej Križnik
Montažer: Zlatjan Čučkov
Scenografinja: Urša Loboda
Kostumografinja: Polonca Valentinčič
Avtorska glasba: Boštjan Perovšek