Offenburg, 1949. Aenne Burda (rojena leta 1909 kot Anna Lemminger) je v povojni Nemčiji z možem in tremi sinovi živela lagodno življenje, saj je bil mož Franz lastnik velike tiskarne.

Napredna, svojeglava in odločna Aenne je imela zamisel o reviji za ženske, v kateri bi bili tudi šiviljski kroji, in tako bi gospodinjam približala sodobnejši način oblačenja.

Izvedela je, da ima Franz že od leta 1947 licenco za tiskanje krojev, da taka revija že izhaja v Franciji in da jo ureja Franzeva ljubica Effi, s katero ima tudi hčerko.

Aenne je možu zagrozila, da se bo ločila, Franz je popustil in revijo prepisal nanjo, Aenne je postala tudi urednica. Revijo je posodobila in kljub številnim težavam ji je uspelo ohraniti ekipo in jo motivirati, da je že s prvo izdajo revije Burda Moden presegla vsa pričakovanja, in ustvariti časopisni imperij. Aenne in Franz, ki je umrl leta 1986, sta živela v odprtem razmerju. Aenne se je upokojila pri 85, posle je prevzel sin Hubert, umrla pa je leta 2005, stara 96 let.


1. del
Anna Burda živi v Offenburgu. Poročena je s cenjenim in uspešnim založnikom in tiskarjem Franzem Burdo. Želi si izdajati revijo o modi. V povojnih letih ženske sanjajo o čutnosti in ženstvenosti in Anna bi jim rada ponudila kroje, po katerih bi si same sešile lepa oblačila. Soprog sprva ne pristane, vendar se zaradi njegove nezvestobe Anna vse bolj osamosvaja in naposled dobi svojo revijo. Anna postane Aenne, njena revija s kroji pa doživi nesluten uspeh.

AENNE BURDA - DIE WIRTSCHAFTSWUNDERFRAU / Aenne Burda - Patterns of Strenght / Nemčija / 2018

scenarij: Regine Bielefeldt
režija: Franziska Meletzky
v glavnih vlogah: Luise Wolfram, Annika Olbrich, Martina Eitner-Acheampong, Christoph Glaubacker, Cornelia Gröschel, Jean-Yves Berteloot, Michele Cuciuffo, Hans Czypionka

Po predvajanju bo epizoda še 7 dni na voljo na našem TV portalu.