Dokler živimo, napovednik

Kristian, mlad mož z nerazčiščeno preteklostjo, je dobil službo ribiča na ribiški ladji. Njegova mlada žena je bila vzhičena in je zanj že organizirala slavnostno večerjo. Toda veselo razpoloženje je prekinil obisk Kristianovega biološkega očeta Tommyja, ki se je pojavil kakor duh iz preteklosti. Kristiana je seznanil, da Peter, njegov krušni oče, leži v bolnišnici v Gripkskovu težko bolan.

MENS VI LEVER / WHILE WE LIVE / DANSKA / 2017
Režija: Mehdi Avaz / Scenarij: Milad Avaz / Igrajo: Mia Jexen, Sebastian Jessen, Nicolas Bro, Julie R. Ølgaard, Julie Christiansen, Henning Valin Jakobsen, Ditte Ylva Olsen, Nikolaj Groth, Marie Hammer Boda, Julie Brochorst Andersen, Charlotte Munck, Paw Henriksen, Henrik Prip, Mads Korsgaard, Tobias Lunn Nielsen …

Kristian se je odpravil v svoj rojstni kraj Gripkskov na severu Danske, da bi obiskal krušnega očeta in se obenem spoprijel s preteklostjo, ki ji je pred petimi leti pobegnil zaradi tragičnega dogodka, v katerega je bil vpleten; v nesreči s skuterjem je umrl njegov prijatelj Tobias, pravzaprav njegov krušni brat, član družine, pri kateri je Kristian živel po mamini smrti. In s to družino se je moral zdaj soočiti; v njej so vsi razen bolnega Petra gojili zamere do njega in mu tudi pripisovali krivdo za Tobiasovo smrt.