Napovednik: EMA 2021

V oddaji EMA 2021 bomo premierno predstavili pesem, s katero nas bo Ana Soklič predstavljala na letošnji Pesmi Evrovizije, ki se začne 18. 5. v Rotterdamu na Nizozemskem.

Skladba je bila izbrana izmed 191 prispelimi na javno vabilo in na vabilo avtorjem s strani naše letošnje evrovizijske predstavnice.

Vse prispele skladbe sta ocenjevali dve strokovni komisiji.

V prvem krogu so bili člani komisije dvakratna udeleženka Pesmi Evrovizije, izredna profesorica Univerze v Ljubljani, Darja Švajger, avtor zmagovalke Pesmi Evrovizije 2007 (Molitva) Vladimir Graić in letošnja evrovizijska predstavnica Ana Soklič, ki so odločali do izteka roka, predpisanega v javnem vabilu.

V drugem krogu pa je komisija v sestavi Darja Švajger, vodja službe ZKP RTV Slovenija Mojca Menart ter glasbenik, avtor glasbe, besedil in pevec Matevž Šalehar Hamo odločala med tremi skladbami, ki jih je zapela Ana Soklič.

Skladbo, ki je v angleščini, bomo torej slišali prvič v oddaji EMA 2021, v avtorski ekipi pa je tudi ustvarjalec mnogih uspešnic. Sodeloval je na primer tudi z Miley Cyrus, njegova skladba pa je že zmagala na Evroviziji v zadnjem desetletju.

Voditelja Lea Sirk in Nejc Šmit nas bosta v oddaji popeljala tudi skozi zgodovino najbolj odmevnih slovenskih in jugoslovanskih nastopov, saj se letos spominjamo 60. obletnice prvega nastopa nekdanje skupne države na Pesmi Evrovizije in Privškove Neke davne zvezde.

Kaj želijo Ani na njeni letošnji evrovizijski poti proti Rotterdamu, pa nam bodo povedali naši nekdanji evrovizijski predstavniki.

Več https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/glasba/ema