TV film EMMA BOVARY na zelo zanimiv, občuten in vznemirljiv način oživi literarno osebnost Emme, ki se naši sodobnosti predstavi kot zgodovinsko avtentičen, polnokrven ženski lik. Čeprav propade zaradi zanikanja človekovih pravic, obenem tudi zasveti in naznani obdobje prihoda prvih sufražetk.

Napovednik: Film tedna: Emma Bovary, francoski televizijski film

Začne se s sodiščem leta 1857.

Pisatelja Gustava Flauberta »priženejo« v sodno dvorano, kjer se pripravlja sojenje njegovi »obsceni in nemoralni« knjigi Gospa Bovary.

Nasproti si stojita tožnik in Flaubertov zagovornik, med njima je sam Flaubert. Ko se spopadeta in pred poroto razgrneta vsak svoje dokaze, zapiske, opazke in drugo sodno gradivo, pred nami roman oživi.

V vsej svoji očarljivosti se pred nas postavi Emma, ljubeča lepotica in polnokrvna hrepeneča ženska. Nasproti ji stoji okolje provincialne gosposke in patriarhalne Francije.

Ko ta dva svetova trčita, se Emma »razleti«… Izgubi vero v ljubezen, izgubi svojo čast in denar in ne preostane ji drugega kot smrt.

Emma, junakinja romana propade, roman pa preživi na sodišču in prav zaradi sodnega pregona postane eno najbolj slavnih svetovnih literarnih del.

Film je narejen za televizijo in ima zelo privlačen pripovedni način za osrednji tv čas in je ena izpovedno bolj učinkovitih televizijskih upodobitev sploh.

EMMA BOVARY / FRA /2021 / TV Movie

Režija: Didier Bivel / Scenarij: Natalie Carter, Ève de Castro / Po romanu Gustava Flauberta, GOSPA BOVARY / Igrajo: Camille Metayer, Thierry Godard, Laurent Stocker, Alexandre Brasseur, Dominique Pinon, Grégory Fitoussi, Laurent Bateau, Alexandre Blazy

Film bo po predvajanju še 30 dni na voljo na portalu RTV 365.