Napovednik - Film tedna: Let domov

Colin je ambiciozen mlad finančnik, ki mora končati nenavaden posel z bogatim dubajskim šejkom, ki ga navdušujejo tekmovanja golobov. Skleneta dogovor: šejk bo podpisal obsežno finančno pogodbo, če mu bo Colin priskrbel prav posebnega goloba, ki lahko zmaga na mednarodnem tekmovanju golobov v Barceloni.

O filmu

FLYING HOME / LET DOMOV / BELGIJA, NEMČIJA / 2014
Režija: Dominique Deruddere / Scenarij: Dominique Deruddere / Igrajo: Jamie Dornan, Anthony Head, Charlotte De Bruyne, Numan Acar, Max Pirkis, Sharon Maughan, Ali Suliman, Jan Decleir, Eline Van der Velden, Mitchell Mullen, Gene Bervoets

To edinstveno ptico so vzgajali in pripravljali v Flandriji, vendar njen lastnik Jos kupčijo odkloni. Colin zato odpotuje v flandrijsko vasico, se tam predstavi kot ameriški učitelj, potomec vojaka, ki je tam padel v prvi svetovni vojni. Colin išče njegov grob, hkrati pa razmišlja, kako bi od lastnika dobil izjemnega goloba. Vse se zaplete, ko Colin spozna Isabelle, Josovo vnukinjo, ki ga očara in s tem skoraj odvrne od naloge, zaradi katere je prišel v Belgijo.