Napovednik - Film tedna: Little Woods, ameriški film

Ollie se je štiri leta trudila in se naprezala, da je Američane, prebivalce Little Woodsa, naftnega mesta iz Severne Dakote, zalagala s kanadskimi zdravili.

To je počela nezakonito, tihotapila je zdravila iz Kanade v ZDA in pri tem seveda precej zaslužila. Dokler je niso odkrili …

Oblasti so jo trdo prijele in ji dodelile pogojno kazen, ki jo je skoraj že odslužila.

Po prestani kazni si bo Ollie vsekakor poiskala službo in zaživela normalno življenje ameriških davkoplačevalcev.

Med Ollie in Deb je močna sestrska vez. Foto: Tango Entertainment
Med Ollie in Deb je močna sestrska vez. Foto: Tango Entertainment

Toda tu je še njena neprava sestra Deb. Ollie je bila namreč posvojena v Debino družino.

Deb ima sina Johnyja in obe dekleti ga imata neizmerno radi.

Vendar ima Deb tudi zapito zgubo Iana, ki ji je zaplodil še drugega otroka. Deb, ki je sama v finančni stiski in se bori, da ne bi izgubila družinske hiše, ne more skrbeti za še enega otroka; splava si tudi ne more privoščiti, ker je v Severni Dakoti preprosto predrag, medtem ko je v Kanadi dosti cenejši.

Ollie je sedaj v precepu: ali zatisniti oči pred sestrinimi težavami in nadaljevati svojo pot do popolne svobode ali pomagati Deb na hitro zaslužiti, da bo lahko opravila splav v Kanadi.

Ollie se odloči za drugo, nevarnejšo pot, po kateri je enkrat že stopala.

Spet začne prodajati prepovedana zdravila in z Deb naredita tihotapski načrt za pot v Kanado … Ali jima bo načrt uspel in bosta zmagali v svojih prizadevanjih ali bo šlo vse spet navzdol …?

LITTLE WOODS

ZDA / 2018
Režija: Nia DaCosta / Scenarij: Nia DaCosta / Igrajo: Tessa Thompson, Lily James, Luke Kirby, James Badge Dale, Lance Reddick …

Po predvajanju bo film še 30 dni na našem TV portalu.