Napovednik: Film tedna: Minari, ameriški film

Tudi pridelava zelenjave so lahko »ameriške sanje«, verjame Jacob, lastnik novega zemljišča in priseljenec iz Južne Koreje.

Prej je v Kaliforniji delal v kokošereji in bil za tekočim trakom, sedaj je lastnik večjega zemljišča in namerava kot samostojni podjetnik ponujati korejsko zelenjavo za korejsko hrano vsem, ki jo imajo radi.

Njegova korejska žena Monica dvomi o njegovih ameriških sanjah, nista ji všeč hiša na kolesih in prostrana divjina z oddaljeno šolo in bolnišnico, strah jo je za otroka, predvsem za mlajšega Davida, ki ima šum na srcu.

Jacob vidi, da se žena muči in da jo skrbi. Da bi ji vsaj malo prišel naproti, predlaga, da bi k njim prišla živet še njegova tašča, Monicina mama Soonja. S prihodom zvite, hudomušne, toda izjemno ljubeče ženske se vse spremeni …

MINARI / ZDA / 2020
Režija: Lee Isaac Chung / Scenarij: Lee Isaac Chung / Igrajo: Alan S. Kim, Yeri Han, Noel Cho, Steven Yeun, Darryl Cox, Esther Moon, Ben Hall, Eric Starkey, Will Patton, Yuh-Jung Youn, Jacob M Wade, Jenny Phagan, Chloe Lee …

Po predvajanju bo film še 30 dni na voljo na našem TV portalu.