Napovednik: Film tedna: Prijateljice, španski film

Sedemindvajsetletna Martha je umetniška fotografinja, ki dela za pomembno britansko podjetje in živi s prijateljico Lili, prav tako fotografinjo.

Šef britanskega podjetja v Barceloni, Ray, Marthi sporoči slabo novico; podjetje se bo preselilo nazaj v London in odpustilo nekatere delavce, tudi Martho. Ray je namreč naveličan čakati na naj fotografijo, ki mu jo je Martha obljubila, ko se je zaposlila. Tudi Lili jo zapusti in se preseli v industrijsko poslopje, ki so ga preuredili v umetniško galerijo in komuno za umetnike.

Martha se sprva ne znajde; izgubljena je v svetu in v sebi. Ne ve točno, kaj bi počela, je brez denarja in tako se odseli v svoje rojstno mesto Cornella, nekaj kilometrov oddaljeno od Barcelone.

Njeni starši jo toplo sprejmejo, a še pomembnejše je terapevtsko snidenje s prijateljicami iz mladosti Beo, Sorayo in Desi.

Prijateljice (od leve proti desni): Soraja (Ángela Cervantes), Desi (Carolina Yuste), Martha (Vicky Luengo) in Bea (Elisabet Casanovas). Foto: Balance Media Entertainment
Prijateljice (od leve proti desni): Soraja (Ángela Cervantes), Desi (Carolina Yuste), Martha (Vicky Luengo) in Bea (Elisabet Casanovas). Foto: Balance Media Entertainment

Svoji prijateljici Lili, ki je ostala v Barceloni, reče, da se je zaposlila v majhnem studiu v Stockholmu, saj jo je sram priznati, da se je zaposlila v rodnem mestu v ateljeju za poročne fotografije.

Toda kaj bo, ko bo resnica prišla na dan?

CHAVALAS / GIRLFRIENDS / ŠPANIJA / 2021

Režija: Carol Rodríguez Colás
Scenarij: Marina Rodríguez Colás
Igrajo: Vicky Luengo, Carolina Yuste, Elisabet Casanovas, Ángela Cervantes, José Mota, Ana Fernández, Cristina Plazas, Mario Zorrilla, Andreas Muñoz, Frank Feys, Louise Good in drugi

Film bo po predvajanju na voljo še 30 dni na portalu RTV 365.