Napovednik: Genialna prijateljica (II.), italijanska nadaljevanka, 1/8

Lila in Elena sta stari šestnajst let. Pravkar poročena Lila je prevzela možev priimek, a ima občutek, da je izgubila lastno identiteto.

Elena je vzorna dijakinja, vendar ni nikjer srečna in sproščena.

Med počitnicami na Ischii se dekleti srečata s starim prijateljem Ninom Sarratorejem in dogodek spremeni odnos med glavnima junakinjama.

Njuni življenjski poti se vedno bolj oddaljujeta. Lila postane spretna prodajalka čevljev v središču Neaplja, Elena nadaljuje šolanje in se pripravlja na naslednji korak.

Čaka jo študij na univerzi v Pisi.

L'AMICA GENIALE (II.) / My Brilliant Friend (II.

Italija / 2019
scenarij: Saverio Costanzo, Elena Ferrante, Laura Paolucci, Francesco Piccolo
režija: Saverio Costanzo
v glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Giovanni Amura, Gennaro Di Stefano, Francesco Serpico, Alessio Gallo, Valentina Acca, Anna Rita Vitolo

Prvi del: Novi priimek
Lila in Stefano se odpravita na medene tedne, a je njuno potovanje polno napetosti, saj Lila možu ne more odpustiti, da se je spajdašil s Solarovimi. Stefano sklene, da jo bo spametoval, zlepa ali zgrda.

Antonio je jezen na Eleno, ker je na svatbi kazala pretirano zanimanje za Nina Sarratoreja, a ga Elena nazadnje prepriča, da bi rada nadaljevala razmerje z njim.

Zadeve se znova zapletejo, ko Antonio dobi naborno vpisnico.

Elena se pri Lili pozanima, kako bi mu lahko pomagala, da se izogne vojaščini, in izkaže se, da bi mu pri tem lahko pomagala brata Solara.

Po predvajanju bo epizoda še 30 dni na voljo na našem TV portalu.